Neće mi se dopasti Tačijeva ponuda

Ivica Dačić ne očekuje da će mu se Tačijeva ponuda dopasti, iako kosovski premijer kaže da ima "najafirmativniju moguću ponudu za Srbe na severu Kosova".

Izvor: B92

Petak, 28.12.2012.

16:55

Default images

Premijer Srbije dodaje i da mu je svejedno s kim pregovara, dok se iz Prištine očekuje da Tačija na čelu vlade zameni Ramuš Haradinaj. Hašim Tači srpsku platformu vidi kao političku avanturu Tomislava Nikolića koja svima šteti i koja se neće realizovati i najavljuje svoje rešenje.

"Mi ćemo se sastati i u januaru i raspravićemo o mogućnosti za brzo otklanjanje ilegalnih bezbednosnih struktura sa tog dela Republike Kosova, a ja ću predstaviti najafirmativniju ponudu za Srbe građane na severu. Oni će uživati ista prava i na jugu i na severu, neće biti dvostrukih standarda, standarda da jedna zajednica u jednoj određenoj državi živi sa dvostrukim standardima, nego će živeti sa jednakim pravima", rekao je Hašim Tači.

Tačijev briselski sagovornik iščekuje 10. januar da čuje šta je suština predloga Prištine, ali ne veruje da će nam se dopasti.

"Pa ja ne znam šta sprema, ali pretpostavljam da je to njihov predlog na osnovu onog što su mogli da čuju kao reakciju. Ja sam hteo i njemu da predam platformu, a ja sam prvi predao platformu Ketrin Ešton. Očekujem da je taj predlog ide u susret zahtevima da su Srbi za posebnost Srba, ali ne verujem da će predložiti takvu autonomiju ili specijalni status", kaže premijer Srbije Ivica Dačić.

S kim će za pregovarački sto, Ivici Dačiću je potpuno svejedno. Ekskluzivno za B92, premijer kaže da između Hašima Tačija i Ramuša Haradinaja nema razlike.

"Znate šta? Ja bih najviše voleo da ne pregovaram ni sa kim. Ali nismo mi tu ti koji biramo ko će sedeti sa druge strane stola. Sad me terate da kažem da je Tači bolji od Haradinaja... Pa izgledao bih sam sebi smešan kad bih to rekao...", dodao je Dačić.

Premijer zaključuje da je najveći uspeh platforme što je učinjeno legalnim i legitimnim da se razmišlja o posebnosti Srba na Kosovu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

74 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

23 h

Podeli: