Petrović: DS nema svoju politiku

Poslanik DS Dušan Petrović izjavio je da Demokratska stranka nema svoju politiku i da zato pokreće teme koje nisu važne građanima.

Izvor: Tanjug

Petak, 28.12.2012.

16:43

Default images

Predsednik stranke Dragan Đilas juče je zatražio da bivši ministri iz DS-a podnesu ostavke u parlamentu.

Komentarišući napise u pojedinim medijima da "Đilas čisti Tadićeve ljude", Petrović je rekao: "Opasno je kada nemate politiku. Onda različite teme mogu da vam se učine važnim, da vam se učini da imate većinu, da pokažu da ste energični i odlučni…, ali je činjenica da to nikoga u Srbiji, osim funkcionera Demokratske stranke, ne interesuje. Zato i preporučujem funkcionerima DS da se pozabave temama koje interesuju građane".
Petrović je novinarima u parlamentu rekao i da, kada je reč o odgovornosti, ne treba izgubiti iz vida da je nosilac liste na majskim izborima bio Boris Tadić, ali da je prvi na toj listi bio Dragan Đilas, pa da oni ispod njega ne mogu biti podjednako odgovorni.

“Svi smo mi bili na listi Demokratske stranke, nosilac je bio Boris Tadić, prvi na toj listi Dragan Đilas, a svi članovi vlade su bili iza njega. Ako logički postavite stvari, onda se pitate kako oni koji su na listi bili ispod onog ko je bio na čelu liste mogu biti više odgovorni”, rekao je Petrović novinarima u parlamentu, ali i naglasio da je to “potpuno nebitna stvar”.

Petrović je dodao da je mislio da je “to rešeno dogovorom Đilasa i Tadića i da sve ono što nije interesantno za građane, DS stavlja ad akta”.
Ispostavilo se, međutim, naglasio je, da nije tako, ali da je on rekao šta misli i sve drugo neka odluče nadležni.

Petrović je još jednom naglasio da ne razmišlja o tome da formira svoju stranku, da neće napustiti poslanički klub i da neće vratiti mandat, a u odluke stranačkih organa neće da ulazi, kao što neće da komentariše ni mogućnost da bude isključen iz DS.

Nekadašnji ministar i funkcioner DS kaže da neće da ulazi u motive zbog kojih lider stranke traži da bivši ministri podnesu ostavke u parlamentu.
On je istakao da lično vidi da DS nema politiku i da je to na neki način zamena teze.

“Ukoliko pokrećete temu o nečemu što za građane nije važno, a sa druge strane ne izlazite sa vrlo jasnim stavom šta mislite da je za građane bitno i važno, onda to nije dobro. Izabran sam na listi Demokratske stranke i dobio sam glasove građana i ovaj mandat da bih učinio sve što je moguće da zemlja što je pre moguće uđe u EU”, podvukao je Petrović.

Na pitanje zašto je baš on “trn u oku Đilasu”, Petrović je kratko odgovorio: "Ne znam, pitajte Đilasa, uopšte me ne zanima".

Glavni odbor DS usvojio je sinoć inicijativu kojom se od nekadašnjih ministara iz DS, a sada poslanika, traži da podnesu ostavke na poslanička mesta, ukoliko to već nisu učinili, a lider demokrata je istakao da pravljenje novih stranaka od DS i novih poslaničkih klubova od poslanika te stranke nije pošteno.

“Dok sam ja na čelu stranke, to će biti jedna stranka, sa jednom politikom. Predsedništvo i glavni odbor će biti jedina mesta gde se odlučuje”, rekao je Đilas.

Ranije danas šef poslaničkog kluba DS Borislav Stefanović rekao je da je poslanička grupa jedinstvenija nego ikad i da ne postoji nijedan segment poslaničkog kluba koji ukazuje na neko odvajanje.

Na pitanje na koga je Đilas mislio kada je govorio o formiranju poslaničkih klubova, Stefanović je odgovorio da misli da je lider stranke reagovao “na priče i kuloarske stvari”.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

108 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: