Policajci protestuju ispred MUP-a

Nacionalne vesti - Četvrtak 27.12.2012 - 17:14

Policijski sindikat Srbije, na protestu održanom ispred sedišta MUP-a, zatražio veće kažnjavanje onih koji napadaju policijske službenike.

Policajci protestuju ispred MUP-a Policajci protestuju ispred MUP-a

Na skupu na Novom Beogradu, koji je počeo minutom ćutanja za poginule policajce, učesnici nose sindikalne zastave i veliki transparent "Policijski sindikat Srbije uvek uz narod".

Predsednik tog reprezentativnog sindikata Veljko Mijailović rekao je novinarima da je osnovi razlog okupljanja nezadovoljstvo zbog blage kaznene politike prema onima koji napadaju policajce.

Mijailović je kazao da je osnovni zahtev - zakonsko pooštravanje kaznene politike prema onima koji napadaju policajce, istakavši da ničiji život nije vredan ni sto grama, a ni kilogram zlata.
Policajci protestuju ispred MUP-a
On je rekao da svi državni zvaničnici preko medija govore da je napad na policiju napad na državu, a da se u praksi na sprečavanju toga malo šta radi i da je došlo krajnje vreme da se reše ti problemi, jer je mnogo porodica policajaca zavijeno u crno.

Policijski sindikat Srbije takođe smatra da budući direktor policije treba da bude profesionalac i da se u izboru osobe za tu funkciju ne sme rukovoditi političkim dogovorima.

Mijailović je novinarima rekao da posao direktora policije treba da obavlja profesionalac koji će brinuti o pravima svih policajaca i da je to jedino što interesuje sindikat. On je naveo da izbor direktora policije ne sme da bude stvar nikakvih političkih dogovora.

Mijailović je napomenuo da je taj sindikat tražio da u svojstvu posmatrača bude u komisiji za izbor direktora policije, ali da im to nije dozvoljeno. Uoči početka protesta članova tog sindikata ispred zgrade MUP-a, on je rekao da ne zna dokle se stiglo s procedurom za izbor novog direktora policije.

MUP podržao zahteve, sutra sa Dačićem


Nadležni u Ministarstvu unutrašnjiih poslova podržali su zahteve sa današnjeg protesta Policijskog sindikata Srbije, čiji članovi će sutra razgovarati s premijerom i ministrom unutrašnjih poslova Ivicom Dačićem.

"Svi su se složili da su zahtevi Policijskog sindikata Srbije apsolutno na mestu", rekao je novinarima predsednik tog reprezentativnog sindikata Veljko MIjailović, koji je posle protesta ispred zgrade MUP-a na Novom Beogradu razgovarao sa državnim sekretarima tog ministarstva.

Mijailović je rekao da je za sutra u 15 sati zakazan sastanak sa premijerom i ministrom unutrašnjih poslova Ivicom Dačićem i da u ovoj situaciji "nema ni dobitnika, ni gubitnika".

On je naveo da je cilj sindikata da svima u policiji bude bolje i da se "lestvica egzistencije policajaca konačno pomeri napred".

Uz veće kazne za sve koji napadaju i ubijaju policajce, taj reprezentativni sindikat, u zahtevima u 19 tačaka traži i bolju opremljenost policije, izmenu Zakona o policiji u delu policijskioh ovlašćanja, objavljivanje liste slobodnih stanova kojima MUP raspolaže i promenu kriterijuma za njihovu dodelu...

Tanjug

Vrati se na kategoriju Nacionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: