Poznati dobitnici nagrada "11. januar"

Regionalne vesti - Četvrtak 27.12.2012 - 16:00

Književnik Zoran Ćirić "Ćira Magični" i profesor Elektronskog fakulteta dr Miodrag Petković dobitnici su najvišeg gradskog priznanja, nagrade “11. januar” za 2012. godinu.

zoran ciric zoran ciric

U konkurenciji kolektiva nagrada je ove godine dodeljena Narodnom muzeju, Fakultetu umetnosti i Centru za crkvene studije, a svi laureati dobiće diplomu, Statuetu oslobodiocima Grada Niša i 100.000 dinara.

Nagrada koja se dodeljuje za dostignuća za doprinos afirmaciji grada u umetnosti, privredi, nauci, medicini, novinarstvu, obrazovanju i sportu, biće dodeljena 11. januara u 12 sati na svečanosti u Narodnom pozorištu.

Za dobitnike je bilo predloženo 17 pojedinaca od kojih je najviše predlagača imao arhitekta Ivan Redi. U konkurenciji su bili i slikar Radovan Lale Đurić, urednica TV centra RTS-a Dragana Sotirovski, rukometni sudija Dušan Stojković, nastavnica matematike OŠ “Car Konstantin”, profesori Univerziteta u Nišu...

U kategoriji kolektiva bilo je 12 predloženih grupa. Među njima su trio “Lutajuća srca”, Vatrogasno-spasilačka brigada Niš, grupa “Pomoć ugroženim Nišlijama” i nekoliko udruženja građana.

Kako je na današnjoj konferenciji za novinare rekao predsednik Skupštine Grada Niša Mile Ilić, komisija je dobitnike birala prema tome kakav su trag ostavili u kulturnom i naučnom životu grada, uzimajući u obzir predlagače i njihova obrazloženja.

    - Komisija je odluke donela jednoglasno. Svi dobitnici imaju značajno mesto u našem gradu, ali vodilo se računa i o respektabilnosti pojedinaca i ustanova koji su predložili dobitnike - rekao je Ilić.

Među predloženima su se našli i aktuelni zamenik predsednika Skupštine Grada Niša Nenad Stanković, koga su, kako piše u obrazloženju, predložili "građani Niša i Svrljiga", kao i planinar Nenad Stojiljković, inače predlog Nišlije Dejana Petrovića.

Ali, ovi predlozi nisu uzeti u razmatranje jer su, kako se navodi "stigli van roka i nedostojne su sadržine".

Južne vesti

Vrati se na kategoriju Regionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: