Utorak, 25.12.2012.

08:30

Čaves se oporavlja, može da vlada

Predsednik Venecuele Ugo Čaves je boljeg zdravstvenog stanja posle operacije raka na Kubi i počeo je sa rehabiltacijom.

Izvor: Tanjug

Default images

Time su uklonjena strahovanja da li je "komandant" dovoljno dobrog zdravlja, da može da nastavi da vodi tu latinoameričku državu.

"Dobili smo najbolji poklon koji smo mogli da dobijemo za ovaj Božić - telefonski poziv od našeg komandanta - predsednika", rekao je potpredsednik Nikolas Maduro u ponedeljak za venecuelansku državnu televiziju.

Maduro je naveo da je razgovarao sa Čavesom koji je hodao i radio vežbe kao deo postoperativne rehabilitacije, prenela je agencija Rojters.
O Čavesu se ništa nije čulo oko dve nedelje, posle četvrte operacije raka u karličnom delu.

Venecuelanska vladajuća partija i opozicioni lider postigli su u ponedeljak dogovor da inauguracija Čavesa, planirana za 10. januar, može da bude odložena, ukoliko se predsednik još bude oporavljao od operacije.

Venecuelanski ministar za informisanje Ernesto Viljegas izjavio je u obraćanju lokalnim medijima, da je Čaves u kontaktu sa svojim najbližim rođacima i da analizira rezultate lokalnih izbora održanih 16. decembra kada je vladajuća partija osvojila 20 od 23 saveznih država i uspela da preotme četiri države koje je ranije držala opozicija, dodaje AFP.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: