Kraj nameštanja tendera: Ušteda do milijardu evra
Foto: KURIR

Nebojša Stefanović

Kraj nameštanja tendera: Ušteda do milijardu evra

Društvo -
Potpuno su onemogućene direktne pogodbe. Više niko neće moći da se direktno dogovara za novac građana Srbije u javnim nabavkama, predsednik Skupštine Srbije

BEOGRAD - Predsednik Skupštine Srbije Nebojša Stefanović ocenio je danas da će usvajanjem Zakona o javnim nabavkama Srbija uštedeti između 600 miliona i milijardu evra godišnje. Stefanović je kazao da će uštedama biti iznenađeni i najveći skeptici i da će biti onemogućene pogodbe."Potpuno su onemogućene direktne pogodbe. Više niko neće moći da se direktno dogovara za novac građana Srbije u javnim nabavkama. Onemogućeno je i pravljenje aneksa ugovora koji neće ići na javni tender, jer se tako takođe zloupotrebljavao javni novac", istakao je Stefanović.

Predlog zakona o javnim nabavkama, koji bi trebalo da omogući godišnje uštede u budžetu između 600 miliona i milijardu evra, sutra će se naći pred poslanicima Skupštine Srbije. Osnovni cilj predloženog zakona jeste efikasna upotreba javnih sredstava, propisivanjem jasnih procedura za dodelu javnih ugovora i mehanizama za sprečavanje korupcije i obezbeđenje konkurencije.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track