NOVOSTI UŽIVO IZBORI 2024 SA LICA MESTA

Dačić: Ceo grad nestao u udesima

Z. U.

21. 12. 2012. u 07:51

Ministar unutrašnih poslova Ivica Dačić upozorio je da je u poslednje dve decenije zbog tragičnog bilansa saobraćajnih nesreća u Srbiji, „takoreći nestao jedan grad“

PREDSEDNIK Vlade Srbije i ministar unutrašnih poslova Ivica Dačić upozorio je u četvrtak da je u poslednje dve decenije zbog tragičnog bilansa saobraćajnih nesreća u Srbiji, „takoreći nestao jedan grad“.

- Zato je obaveza nadležnih ministarstava, kao i nevladinih tela da učine sve kako bi povećanjem bezbednosti saobraćaja sačuvale makar jedan život - istakao je Dačić. - Naš zadatak je da se borimo da spasemo svaki ljudski život. Jedan spaseni život je najveći rezultat rada svakog od nas. Za 20 godina jedan osrednji grad je nestao sa lica Srbije i u ime svih ljudi koji su izgubili živote naša obaveza je da preventvom osiguramo da sobraćajnih nesreća bude što manje.

On je, na obeležavanju dana Agencije za bezbednost saobraćaja, poručio građanima da se ne ljute na policiju kad kontroliše saobraćaj, niti na kamere za osmatranje, jer se to čini s ciljem da se sačuvaju ljudski životi, posebno životi najmlađih sugrađana.

Dačić je podsetio da je najveći deo saobraćajnih nesreća izazvan ljudskim faktorom.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (3)

Radula Homoljski

21.12.2012. 09:05

Nemam ja problema sa radom policije nego sa Ministarstvom za saobraćaj. Postavili znak za naseljeno mesto a nigde znakova za krivinu i prestanak ograničenja brzine. Stop znakovi vam manji od makovog zrna, skriveni u šiblju. Uveli ste obaveznu opremu za šlepanje a automobili sa servo upravljanjem se ne smeju šlepovati sa užetom. Putevi puni rupa, kvalitet asfalta i njegovu klizavost na različitim atm. uslovima niko ne kontroliše. Saberite se vi malo u ministarstvu.

voja

21.12.2012. 17:03

Pogledajte samo vodeće kadrove u saobraćajnoj policiji, agenciji za bezbednost saobraćaja, izmišljenom ministarstvu saobaćaja, godinama isti likovi, a stanje katastrofalno, ko će onda to da promeni, ministar unutrašnjih poslova ili premijer?

Dudule

21.12.2012. 20:37

mora da nestane, kad onom poslaniku što je udario dete već 20 dana radite analizu alkohola u krvi