U saobraćajkama nestao jedan grad

Predsednik Vlade Srbije i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić upozorio je danas da je u poslednje dve decenije zbog tragičnog bilansa saobraćajnih nesreća u Srbiji takoreći nestao jedan grad.
Predsednik Vlade Srbije i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić upozorio je danas da je u poslednje dve decenije zbog tragičnog bilansa saobraćajnih nesreća u Srbiji takoreći nestao jedan grad.

Zato je obaveza nadležnih ministarstava, kao i nevladinih tela da učine sve kako bi povećanjem bezbednosti saobraćaja sačuvale makar jedan život, istakao je Dačić.

On je poručio građanima da se ne ljute na policiju kad kontroliše saobraćaj, niti na kamere za osmatranje, jer se to čini s ciljem da se sačuvaju ljudski životi, posebno život najmlađih sugrađana.

"Ova agencija nije formirana da bi povećala broj agencija i radnih tela. Svi su se složili da je rad ove agencije od izuzetnog značaja i da su evropski standardi da se ovim pitanjem bavi i neko van nadležnog ministarstva", rekao je Dačić, poručivši da će bezbednost saobraćaja i dalje biti jedan od glavnih prioriteta MUP-a i Ministarstva za saobraćaj.

On je istakao da godišnje u svetu u saobraćajnim udesima pogine milion i 300.000 ljudi, što je više od tragičnog bilansa prirodnih katastrofa i ratova, a da je u Srbiji na taj način prošle godine poginulo 700 ljudi.

Dačić je podsetio da je najveći deo saobraćajnih nesreća izazvan ljudskim faktorom, a uzrok najvećeg broja nesreća je neprilagođena brzina, tako da je edukacija učesnika u saobraćaju u direktnoj vezi sa brojem udesa.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Dačić: Vučić najviše izložen pretnjama

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić rekao je da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić najviše izložen pretnjama i da se nijedna od pretnji ne odbacuje kao lažna ili neozbiljna.