Književno veče posvećeno "smaku sveta"

Regionalne vesti - Četvrtak 20.12.2012 - 14:26

U petak, 21. decembra od 19h u Nišu će biti održano književno veče na kome će niški pisci, povodom najavljenog "smaka sveta" čitati priče, pesme i eseje.

ilustracija ilustracija

Prema najavama, publici će se predstaviti pisci Ivan Cvetanović, Zoran Pešić Sigma, Stevan Bošnjak, Goran Stanković, Marijan Cvetanović i Miloš Petković.

    - Jedna od najznačajnijih odlika niške književne scene je postojanje većeg broja pisaca sa naglašeno apokaliptičnim elementima u delu. Ponešto od tih književnih lutanja po konačnim pitanjima prošlosti, sadašnjosti i, pogotovo, budućnosti čuće se na ovoj književnoj večeri na kraju sveta, barem kako mnogi smatraju - navodi se u pozivu.

Organizatori kažu da će književno veče trajati do 20h, a da će nakon toga biti organizovana "žurka za kraj sveta".

Književno veče biće održano u hotelu "Ridžent" u tržnom centru "Gorča", a organizatori su Društvo književnika Niša i Niški kulturni centar.

Južne vesti

Vrati se na kategoriju Regionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: