Srbija

Sreda, 19.12.2012.

12:28

Mišković nije upravljao sam

Privođenje Miroslava Miškovića nije izazvalo pojačanu nervozu ni poslovnih partnera, ni kreditora.

Izvor: NIN

Default images

Kako je izjavio za novi broj NIN-a Dejan Jeremić, predsedavajući Borda direktora i izvršni potpredsednik za operativne poslove Delta holdinga, postupak protiv Miškovića neće imati negativne efekte ni na već započete pregovore sa novim poslovnim partnerima.

"Sarađujemo sa izuzetno velikim brojem kompanija, takođe i sa praktično svim bankama koje posluju na našem tržištu. Ne očekujemo nikakve promene u našim poslovnim odnosima, jer za njih nema razloga“, kaže Jeremić, prema čijim rečima u javnosti postoji "pogrešno uverenje da je sve odluke do trenutka privođenja Mišković donosio sam“.

Zato, kategoričan je Jeremić, neće biti revidiran ranije usvojeni petogodišnji strateški plan, niti će se odustati od nekih investicija dok se ne vidi šta će biti sa vlasnikom kompanije.

"Uverenje da je odluke donosio samo gospodin Mišković, potpuno je pogrešno. Nijedan čovek na svetu ne bi mogao lično da donosi sve odluke u kompaniji koja je do prošle godine zapošljavala 25.000 ljudi, poslovala u desetak zemalja, bavila se potpuno raznorodnim delatnostima, od maloprodaje, preko agrarne proizvodnje, real estate-a, do uvoza i distribucije različite robe“, rekao je Jeremić. Tužilac za organizovani kriminal Miljko Radisavljević rekao je da javnost, često i stručna, ne pravi razlika između lične imovine koju poseduje neko lice i imovine preduzeća koja su u vlasništvu fizičkih i pravnih lica.

Prema njegovim rečima, istraga protiv Miroslava Miškovića i još devet osumnjičenih vodi se zbog "teške korupcije".

U krivičnoj prijavi i naredbi za sprovođenje istrage koja je pokrenuta protiv Miškovića, Mila Đuraškovića i ostalih osumnjičenih za izvlačenje para iz putarskih preduzeća, njima se stavlja na teret izvršenje krivičnog dela zloupotreba službenog položaja po osnovu visine pribavljene imovinske koristi", kaže Radisavljević.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

27 Komentari

Možda vas zanima

Svet

To je to – "rat" je zvanično počeo

Evropska komisija (EK) je danas obavestila kineske proizvođače električnih vozila (EV) o uvođenju dodatnih carina na njihove proizvode koje će stupiti na snagu početkom sledećeg meseca.

15:01

12.6.2024.

8 h

Podeli: