Capital.ba

Cvetković: Ne razmatramo povećanje PDV-a

08.05.2009. / 13:22

cvetkovicBEOGRAD, Predsjednik Vlade Srbije Mirko Cvetković izjavio je da je povećanje poreza na dodatnu vrijednost (PDV) teoretski moguće, ali da ga Vlada trenutno ne razmatra. Cvetković je da nema više mogućnosti da se fiskalnom politikom rješavaju ekonomski problemi, ali je istakao da je optimista da problema možda neće ni biti.

Prema njegovim riječima paket mjera za pomoć privredi koji je Vlada Srbije usvojila juče nastavak mjera iz februara za kreditiranje privrede i povećanje potrošnje domaćih proizvoda.

“Suština je u tome da se prethodni paket mjera pokazao kao dobar i da se u skladu sa tim nastavlja”, kazao je Cvetković.

Premijer je naglasio da je novim programom povećan obim sredstava za stimulisanje privrede.

Cvetković je kazao da će sledeće sedmice, kada se sa puta vrati ministarka finansija Diana Dragutinović, razgovarati o rješavanju problema oko oporezivanja autorskih honorara.B92

Share Tweet Preporuči

    Komentari

    Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:
    Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, prijetnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove poslovnog portala CAPITAL.ba. Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu [email protected]

    Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!