Ponedeljak, 17.12.2012.

11:20

"Odbor da ispita veze s tajkunima"

LDP će tražiti da se formira anketni odbor koji bi ispitao veze političkih stranaka i pojedinaca s biznismenima i tajkunima i nelagalno finansiranje partija.

Izvor: Tanjug

Default images

Poslanik LDP Nenad Milić rekao je novinarima u parlamentu da prvi potpredsednik Vlade Aleksandar Vučić zloupotrebavljava borbu protiv korupcije i da posle hapšenja vlasnika "Delta holdinga" Miroslava Miškovića nije tema da li je bilo zloupotreba u privatizaciji niti ko ih je u državi omogućio, već "ko je primao novac od Miškovića".

On je rekao da Anketni odbor mora da ispita kome je Mišković davao novac, kome je nudio novac da ne bude uhapšen i ko mu je obećao da neće biti uhapšen.

"To teško može da bude neka opoziciona pa ni vladajuća partija ako se ne bavi borbom protiv korupcije ili nema veliku vlast", naveo je Milić, dodajući da je čudno da policajac koji je učestvovao u tom slučaju kaže da ni tužilac nije znao da će Mišković biti uhapšen, a da tabloid ipak objavljuje tu infomaciju. "Tabloid je znao, jer mu je neko javio", kazao je Milić.

Po njegovim rečima, LDP je pozvao prvog potpredsednika Vlade Aleksandra Vučića, istog dana kad je izjavio da zna bar 20 političara koje je finansirao Mišković, da kaže njihova imena, ali se nije ništa desilo.

"Tako sada više nije tema da li je bilo zloupotreba u privatizaciji nego ko je uzimao novac, a uzrok te teme je političar koji to zna, a neće da nam kaže", naveo je Milić i dodao da ne podržava borbu protiv korupcije kakvu vodi Vučić.

"Da ne bi dolazilo do zloupotrebe borbe protiv korupcije koja se svodi na podršku jednom čoveku, ja smem da kažem da ne podržavam Aleksandra Vučića. Možda je to jeres, ali znam ga 20 godina i znam šta je radio. Da li podržavam borbu? - Da, ali ne na način na koji je Vučić vodi, jer je to samo politički obračun i borba protiv političkih protivnika", kazao je Milić.

On je dodao da je formiranje anketnog odbora neophodno, jer će, ako se sve ne istraži, ispasti da je "Tomislav Nikolić jedini koji je primao novac od Mišković, jer je to javno rekao".

SNS: Jovanović istinski simbol korupcije

Srpska napredna stranka ocenila je danas da je lider LDP Čedomir Jovanović, koga nazivaju "Miškovićevim advokatom" - "istinski simbol korupcije, sprege politike i biznisa i svega nezdravog u Srbiji".

SNS je, u saopštenju dostavljenom medijima, zatražila od nadležnih državnih organa da što pre iznesu u javnost informacije o tome koga je sve finansirao Miroslav Mišković.

"Srpska napredna stranka konstatuje da je Miroslav Mišković ponovo progovorio direktno iz usta Liberalno-demokratske partije. Da li je reč o telepatiji, ili su funkcioneri LDP-a, zajedno sa svojim direktorom Čedomirom Jovanovićem, možda još ranije od Miškovića, za ne tako malu šaku evra, dobili zadatak šta u kom trenutku treba da kažu i urade?", navodi se u saopštenju.

SNS, kako je saopšteno, predloge LDP vidi samo "kao bedni pokušaj zamene teza, maskaradu, providnu i otužnu odbranu njihovog stranačkog tajkuna i finansijera Miroslava Miškovića".

Jovanović je, kako smatraju naprednjaci, biznismen koji "veoma lako i brzo menja svoje stavove, a dosledan ostaje jedino u pohlepi i mahnitoj želji za bogaćenjem".

Naprednjaci su pozvali "Miškovićevog advokata i profesora doktora ekonomskih nauka Čedomira Jovanovića da održi predavanje vlasnicima i direktorima svih malih i srednjih preduzeća o tome kako se postaje uspešan biznismen u Srbiji, da im izloži svoj biznis plan da bi i njihove firme poslovale jednako profitabilno kao njegova 'Fidelinka'".

SNS je takođe zatražila da Jovanović objasni kako je, "kao 'eminentni' srpski dramaturg, do vrha napunio svoju kasicu na tako zakonit i transparentan način".
Narod, kako smatraju u SNS, nije bio u amneziji 12 godina i građani Srbije i te kako "znaju ko nas je pljačkao i zašto smo dovedeni do prosjačkog štapa".

"Nije potrebno da nam otvaraju oči funkcioneri LDP-a, koje je Jovanović isturio u prvi plan na današnjoj konferenciji za novinare, a koji stoje iza tog beskrupuloznog čoveka čije ponašanje je uslovljeno cenovnikom njegovih političkih usluga. Dokle god nas takvi profili ličnosti ne podržavaju u borbi protiv korupcije i kriminala, znamo da jesmo na pravom putu", dodaje se u saopštenju.

SNS, zaključuje se u saopštenju, pruža bezrezervnu podršku Vučiću i svim državnim institucijama u nameri da se jednom za svagda zaustavi pljačkanje državne imovine i građana, jer "Srbija nije niti će biti bilo čija prćija".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Možda vas zanima

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

1 d

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

11 h

Svet

Rusi prešli severnu granicu: Harkov pada?

Ofanziva ruskih snaga na harkovskom pravcu pokazala se toliko brzom i snažnom da im oskudne odbrambene strukture Ukrajine nisu postale prepreka, a osiromašeni redovi ukrajinskih oružanih snaga nisu bili spremni da brane svoje položaje, piše Njujork tajms.

8:12

19.5.2024.

16 h

Podeli: