Tehnopolis

Ponedeljak, 12.05.2008.

09:58

Cisco Telepresence u Srbiji

Na konferenciji za novinare, Telekom Srbija i Cisco su najavili instalaciju četiri Telepresence rešenja u Beogradu, Podgorici, Banja Luci i Kosovskoj Mitrovici.

Jovana Milićević

Izvor: B92

Default images

Cisco Telepresence je komunikacioni sistem koji omogućava održavanje poslovnih sastanaka partnera koji se nalaze na različitim lokacijama.

Pomoću ovog sistema, koji se sastoji iz posebne prostorije i elipsoidnog stola, za kojim sa jedne strane sede realni učesnici, na drugoj strani stola se nalaze plazma ekrani koji simulirajući realnu situaciju prikazuju ostale učesnike sastanka.

Telekom Srbija je prvi operator u jugoistočnoj Evropi koji nudi ovakav servis, a cilj stvaranja mreže telepresence tačaka na ovom prostoru, po rečima direktora strategije i planiranja Telekoma Srbije, Saše Lekovića, je povezivanje sa drugim svetskim operatorima kako bi korisnici ovog sistema brže stupali u kontakt sa svojim inostranim i domaćim partnerima.

Poslovni korisnici zainteresovani za ovu tehnologiju moći će da je koriste od septembra ove godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Masovni udar: Oglasilo se rusko ministarstvo

Oružane snage Ruske Federacije izvele su grupni udar visokopreciznim vazdušnim i morskim oružjem velikog dometa na ukrajinske energetske objekte koji podržavaju rad preduzeća vojno-industrijskog kompleksa, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

13:08

1.6.2024.

1 d

Podeli: