Ovo je policajac-heroj Miroslav Stamenković

Ubijen braneći bezbednost građana

Ovo je policajac-heroj Miroslav Stamenković

Crna Hronika -
Stamenković je nastradao je jutros u Vlasotincu pokušavajući da zaustavi i uhapsi razbojnike koji su opljačkali zlataru

LESKOVAC - Policajac Miroslav Stamenković (27) nastradao je jutros u Vlasotincu pokušavajući da zaustavi i uhapsi razbojnike koji su opljačkali zlataru! Predsednik Vlade Srbije i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izrazio je najdublje saučešće porodici policajca Miroslava Stamenkovića, koji je tragično stradao u obavljanju službene dužnosti.

"Potresen sam ovim tragičnim događajem, svestan da se pripadnici policijskih službi, u izvršavanju poslova, mogu svakodnevno naći u situacijama visokog rizika po život", rekao je Dačić. Premijer je dodao da "tragična Miroslavljeva smrt podseća da je posao policajca jedan od najtežih i da ga obavljaju najbolji među nama"."Nadam se da će čitavo društvo shvatiti rizik s kojim se svakodnevno suočavaju policajci i da će naučiti na pravi način to da poštuje", navodi se u telegramu saučešća premijera Dačića.

Trojica naoružanih pljačkaša upali su u zlataru "Unca" odmah po otvaranju i vezali obe radnice što je vlasnik zlatare video preko video-nadzora i odmah obavestio policiju. Mladi policajac Miroslav Stamenković, koji se zatekao u blizini, bez razmišljanja pokušao je da spreči pljačku, došlo je do razmene vatre u kojoj ga je jedan od razbojnika teško ranio u grudi. Stamenković je odmah odvezen, ali nažalost, izdahnuo je na samom ulazu u leskovačku bolnicu. U razmeni vatre sa policijom razbojnici su smrtno ranjeni.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track