Raskinut ugovor sa "Ditrom"

Lokalne vesti - Četvrtak 13.12.2012 - 16:55

Radnici „Jumka“ sprečili su prodaju tri pogona te kompanije italijanskoj „Ditri“.

Iz pogona Iz pogona "Jumka"

Prilikom nedavne posete delegacija fabrike nameštaja iz Italije i Agencije za privatizaciju, radnici nisu dozvolili ulazak u pogon „Konfekcija“ pa je ugovor o kupoprodaji sa Agencijom za privatizaciju raskinut.

Snežana Veličković, predsednica ASNS u „Jumku“ za OK Radio kaže da radnici neće dozvoliti realizaciju nikakvih ugovora i dogovora sa „Ditrom“ da ne bi, kako je istakla, kompanija prošla kao sa „Zamberom“.

 – Od samog početka smo bili protiv prodaje pogona „Dorada“, „Konac“ i „Trikotaža“. Sad je Olivera Aranđelović iz Agencije za privatizaciju promenila odluku, pa je „Ditri“ ponuđeno iznajmljivanje pogona.

Ni to nećemo dozvoliti, jer nam je dosta patnje i propasti. Osam godina smo se borili protiv lopovluka, borićem se i dalje – kaže Veličkovićeva.

 Ona napominje da su sa predstavnicima „Ditre“ i Agencije bili i rukovodioci „Jumka“.

– Direktor i njegovi pomoćnici gledaju samo svoj interes. Zoran Stošić ne poštuje nikakve odluke i dogovore, a plate su nam ispod minimuma.

Svaki mogući zakon se najgrublje krši. Za svoje pomoćnike je stavio ljude koji su svih ovih godina besomučno upropašćavali kompaniju. Zato smo tu mi i više to nećemo dozvoliti.

Taj stav smo preneli i ljudima iz Agencije za privatizaciju, pa neka vide šta će i kako raditi u narednom periodu.

Rešeni smo da sve naše poteze radikalizujemo jer nemamo šta da izgubimo. Štrajkovaćemo do smrti - kaže predsednica ASNS.

Generalni direktor „Jumka“ Zoran Stošić  kaže da on nema ništa sa prodajom i iznajmljivanjem pogona kompanije na čijem je čelu.

– O tome brine Agencija za privatizaciju, a znam samo da je raskinut ugovor o kupoprodaji, a da li će prostor biti iznajmljen, to ćemo videti.

Ne želim uopšte da se bavim postupcima radnika i sindikalcima. Neću ni jednog trenutka da se objašnjavam sa njima – kaže Stošić.
 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: