Andrejić u sukobu interesa

Regionalne vesti - Sreda 12.12.2012 - 19:53

Agencija za borbu protiv korupcije pokrenula je postupak protiv funkcionera URS u Nišu Milana Andrejića zbog istovremenog obavljanja nespojivih funkcija.

milan andrejic milan andrejic

Andrejić (34) je odbornik u Skupštini Grada Niša i Većnik u Opštini Palilula, što po mišljenju Agencije nije dozvoljeno.

U obrazloženju dostavljenom Južnim vestima podseća se na činjenicu da je Skupština Grada vrši nadzor nad radom gradskih opština, kao i da ima ovlašćenja da je raspusti.

    - Istovremeno vršenje javne funkcije odbornika u Skupštini grada Niša i javne funkcije većnika u Gradskoj opštini Palilula predstavlja sukob interesa jer javni funkcioner kao odbornik može doći u situaciju da učestvuje u nadzoru nad radom ili odlučuje o prestanku mandata sebi kao većniku gradske opštine - piše u obrazloženju.

Na majskim lokalnim izborima Andrejić je bio 4. na izbornoj listi Ujedinjenih regiona Srbije za Skupštinu Grada.

Ali, vredi pomenuti, iako je i sada, ali i u prethodnom mandatu bio Većnik u Opštini Palilula, na majskim izborima njegovog imena nije bilo na listi kandidata za odbornika u toj opštini.

Južne vesti

Vrati se na kategoriju Regionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: