LDP podneo prijavu protiv ministra pravde

Izvor: TvojPortal.com, 09.Dec.2012, 21:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

LDP podneo prijavu protiv ministra pravde

BEOGRAD, 9. decembra 2012. (Beta) - Liberalno demokratska partija podnela je Prvom osnovnom tužilaštvu u Beogradu prijavu protiv ministra pravde Nikole Selakovića zbog toga što smatra da je ministar prekršio Zakon o okupljanju gradjana koji zabranjuje održavanje javnog skupa u blizini Skupštine Srbije pre i u vreme zasedanja.








"Od premijera Ivice Dačića očekujemo da smeni Selakovića i tako posalje jasnu poruku >> Pročitaj celu vest na sajtu TvojPortal.com << da nijednom ministru iz njegove vlade nije mesto u društvu sa advokatima ubica Zorana DJindjića i organizacijama koje su zloupotrebile skup studenata", navodi se u saopštenju LDP-a povodom učešća ministra na skupu studenata na kojem je izražen protest zbog kaznene politike Haškog tribunala.
LDP smatra da se radi o veoma osetljivom trenutku i da bi izostanak reakcije doprineo stvaranju atmosfere u kojoj bi ekstremističke organizacije mogle da se osete ohrabrenim da "prete normalnom životu u Srbiji".
"Studenti i ostali gradjani koji su protestovali zbog odluka Haškog tribunala nisu morali da znaju da nije dozvoljeno da se skup održava ispred skupštine u vreme zasedanja, ali ministar pravde, asistent na Pravnom fakultetu u Beogradu, to odlično zna. Zato se u slučaju ministra Selakovića radi o iskuljučivoj bahatosti pripadnika novog režima i svesnoj nameri da krši zakon", navodi se u saopštenju.

Pogledaj vesti o: Ivica Dačić

Nastavak na TvojPortal.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta TvojPortal.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta TvojPortal.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.