Kancelarija za mlade član Nacionalne asocijacije

0
12

Novi Pazar – Novi Pazar će aktivno učestvovati u radu Nacionalne asocijacije kancelarija za mlade.

Uključivanjem u Asocijaciju, mladi Novog Pazara i Sandžaka dobili su, prema riječima koordinatora Kancelarije, Džemaludina Paučinca, novi prostor i priliku za prezentovanje kvaliteta, ali i za rješavanje problema sa kojima se suočavaju.

„U proces osnivanja Asocijacije uključeno je 128 kancelarija iz čitave Srbije. Svaki grad i opština delegirao je svoje predstavnike, od kojih je glasanjem izabrano sedamnaest koordinatora, zaduženih da predstavljaju mlade čitave Srbije.

Novi Pazar i Sandžak će u tih sedamnaest imati svog predstavnika, koji će prisustvovati svim sastancima čija su glavna tema mladi. Važno je i da učešćem u radu Asocijacije lakše možemo obezbediti sredstva od inostranih donatora, kao i povratnu informaciju o tome u kom smjeru delovati da bi smo probleme rešavali prema prioritetima“, rekao je Paučinac povodom uključivanja Kancelarije za mlade Novog Pazara u Nacionalnu asocijaciju.

Učešće u radu Asocijacije potvrda je kvaliteta rada i napora lokalne Kancelarije da poboljša kvalitet života i rada mladih ljudi, a time i čitave zajednice.

(NoviPazar)


Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.