Stanković u Medveđi

0
25

Srbija – Prelazi na teritoriji Medveđe ne treba da budu prelazi samo za ljude, već je potrebno da se na tim prelazima vrše i carinski poslovi i da privrednici iz Medveđe ne idu kamionima preko Končulja i Merdara, rekao predsjednik Koordinacionog tela Zoran Stanović.

Predsjednik Koordinacionog tela za Preševo, Bujanovac i Medveđu Zoran Stanković izjavio je da bi i preko administrativnih prelaza u Medveđi trebalo da prelazi roba sa kamionima.

“Da prelazi na teritoriji Medveđe ne budu prelazi samo za ljude, već da se na tim prelazima vrše i carinski poslovi, da prelazi roba preko administrativne linije, da privrednici iz Medveđe ne idu kamionima preko Končulja i Merdara”, rekao je Stanović.

Stanković je u Medveđi razgovarao sa predstavnicima vlasti , kao i predstavnicima opozicionih stranka, albanske manjinske zajednice i privrednicima.

On je kazao da su se predstavnici opozicije žalili na regularnost lokalnih majskih izbora, da su razgovori bili žestoki, te da je on obećao da će biti formirana grupa koja će ispitati žalbe.

Predstavnici albanske zajednice ukazali su, kako je rekao Stanković novinarima, da neki njihovi sunarodnici imaju problema oko mjesta prebivališta.

Riječ je o meštanima koji su tokom NATO bombardovanja Srbije otišli na Kosovo, pa se nekoliko godina kasnije vratili u Medveđu.

Stanković je razgovarao i sa vlasnicima malih preduzeća, a neki od njih su na tom sastanku negodovali što nisu dobili bespovratna stimulativna sredstva za zapošljavanje novih ljudi.

Riječ je o subvencionisanim sredstvima koje je država odobrila preko Koordinaciong tijela za tri opštine u iznosu od 40 miliona dinara. Za privrednike Medveđe bilo je odobreno osam miliona dinara.

Stanković je razgovarao i sa dekanima Pravnog i Ekonomskog fakulteta u isturenim odeljenjima u Medveđi.

(Infostar)


Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.