Utorak, 04.12.2012.

14:17

"Brazil mora da ubrza pripremu OI"

Međunarodni olimpijski komitet poručio je organizatorima Olimpijskih igara u Rio de Žaneiru 2016. da požure sa pripremama.

Izvor: NS

Default images

Domaćini Igara u Brazilu još nisu zatvorili finansijsku konstrukciju, pre svega za izgradnju nekoliko borilišta, uključucjući ragbi, hokej i golf.

Organizatori OI 2016. prošlog meseca su saopštili da je adaptacija stadiona “Sao Žanuario” probila rok od 31. oktobra i da će zbog toga stadion “Žoao Avelanž” biti domaćin takmičenja u ragbiju.

"Vreme neumoljivo teče. Rio mora da mobiliše sve svoje kapacitete kako bi rešio ovaj problem", rekao je portparol MOK Mark Adams.

Brazil koji je domaćin i fudbalskog Mundijala 2014, takođe treba da ubrza pripreme za taj događaj, kako je to nedavno zatražila Svetska fudbalska federacija.

Adams je rekao da je Izvršni odbor MOK zatražio od organizatora OI 2016. uvid u pravo stanje ekonomije Brazila, čiji je rast, sudeći po novim podacima, niži od očekivanog.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Iznenađenje: Oni su "tajni" ruski saveznici

Britanski proizvođač rovokopača JCB nastavio je da proizvodi i isporučuje te radne mašine za rusko tržište mesecima nakon što je objavio da je zaustavio izvoz zbog rata Rusije u Ukrajini, prenosi Gardijan.

22:49

15.5.2024.

1 d

Podeli: