Utorak, 04.12.2012.

07:38

Belfast:Demonstranti ušli u većnicu

Gomila demonstranata upala je u gradsku većnicu Belfasta, nakon što je je katolička većina izglasala da se ukloni britanska zastava sa vrha te zgrade.

Izvor: Tanjug

Default images

Protestanti su se sukobilili s policijom.

Vlasti su saopštile da je tokom večerašnjeg sukoba na parkingu gradske većnice ranjeno najmanje pet policajaca.

(Tanjug)
Više od 1.000 demonstranata, od kojih su mnogi nosili britansku zastavu, sukobili su se s policijom nakon što su nacionalistički poslanici Šin Feina i SDLP-a izglasali da se sa vrha zgrade ukloni zastava Ujedinjenog Kraljevstva, koja se odatle vijorila od otvaranja većnice 1906. godine.
(Tanjug)
Prema toj odluci, zastava bi se podizala samo tokom 17 zvaničnih praznika, prenose agencije. Neki od besnih demonstranata pokušali su da uđu kroz zaključanu kapiju, oštetivši službena vozila, a zatim su se sukobili s policajcima koji su upotrebili pendreke.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Masovni udar: Oglasilo se rusko ministarstvo

Oružane snage Ruske Federacije izvele su grupni udar visokopreciznim vazdušnim i morskim oružjem velikog dometa na ukrajinske energetske objekte koji podržavaju rad preduzeća vojno-industrijskog kompleksa, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

13:08

1.6.2024.

1 d

Podeli: