Poredio decu gejeva sa teroristima

Poslanik francuske desničarske partije Unija za narodni pokret Nikola Duik uporedio je decu homoseksualaca s teroristima.
Poslanik francuske desničarske partije Unija za narodni pokret Nikola Duik uporedio je decu homoseksualaca s teroristima.

Duik je objasnio da teroristima "često nedostaje očinski autoritet", i osudio predlog zakona o homoseksualnim brakovima, za koji smatra da će "izazvati psihozu".

Govoreći sinoć članovima francuskog parlamenta o terorizmu i načinu na koji vlada pristupa tom problemu, Duik je iskoristio priliku da kritikuje sporni predlog zakona o "braku za sve", prenosi danas francuska štampa. "Terorista često ima jednu manu: nikada nije spoznao očinski autoritet ni roditeljski okvir, nikada nije imao mogućnost da sazna šta je izvodljivo, a šta ne, šta je dobro a šta loše", rekao je on.

Konzervativni poslanik je upozorio vladu da predlog zakona kojim bi se odobrilo sklapanje brakova između homoseksualaca čak briše reč "otac" iz građanskog zakonika i da bi mogao da izazove negiranje različitosti polova i psihozu.

Duikova opaska izazvala je burne reakcije na "Tviteru", od duhovitih komentara do oštrih optužbi, u trenutku kada je UMP u raskolu usled spora oko izbora predsednika te stranke i kada se u Francuskoj vodi žustra polemika povodoms kontroverznog predloga zakona.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

UN: Prava dece u ratu krše i Izrael i Hamas

Generalni sekretar Ujedinjenih nacija će sledeće nedelje reći Savetu bezbednosti da i Izrael i Hamas krše prava dece i ostavljaju ih izloženu opasnosti u ratu u Pojasu Gaze.