Automobili

Sreda, 28.11.2012.

12:34

Jaguar XFR-S

Jaguar je objavio prve fotografije svoje nove najsnažnije sportske limuzine uoči premijere na Sajmu automobila u Los Anđelesu 2012.

Izvor: B92

Default images

Top model Jaguarove XF serije ukrašen je brojnom aerodinamičkim dodacima, među kojima je i redizajnirani prednji branik sa velikim otvorima za vazduh.

Detalji donjeg dela branika i veliki zadnji spojler ovog automobila izrađeni su od ugljeničnih vlakana.
U očekivanju svetske premijere i objavljivanja tehničkih detalja, za sad se pretpostavlja da se ispod haube nalazi 5.0 litarski V8 motor sa kompresorom.

Ova pogonska jedinica unapređena je u odnosu na standardnu verziju, a procenjuje se da je u stanju da razvije 540-550 ks.
Više informacija biće dostupno nakon zvaničnog predstavljanja modela XFR-S, a sportska verzija Jaguarove limuzine proizvodiće se u ograničenoj seriji.

Američkom tržištu, gde će automobil imati i svetsku premijeru, namenjeno je 200 primeraka.

Više fotografija Jaguara XFR-S pogledajte u Galeriji.

Pročitajte o novom sportskom Jaguaru F-Type.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Masovni udar: Oglasilo se rusko ministarstvo

Oružane snage Ruske Federacije izvele su grupni udar visokopreciznim vazdušnim i morskim oružjem velikog dometa na ukrajinske energetske objekte koji podržavaju rad preduzeća vojno-industrijskog kompleksa, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

13:08

1.6.2024.

1 d

Podeli: