Izvor: tportal.hr

Nakon što je nedavno nagrađen titulom najboljeg kongresnog hotela u Evropi, hotel Lone u Rovinju je na dodeli Evropskih nagrada za hotelski dizajn 2012. godine osvojio prestižnu nagradu za arhitekturu godine u kategoriji novoizgrađenih hotela.

"Zapanjujući primerak arhitekture na istarskoj obali", reči su kojima je žiri opisao ovaj hotel prilikom dodele nagrada održane u Londonu u sklopu 15. Sleep eventa koji svake godine u novembru organizuje poznati britanski časopis Sleeper magazine.

Žiri je pomenuti hotel opisao kao "građevinu koja je impresivno delo arhitekture na prekrasnoj lokaciji uz more, na obali Istre u Hrvatskoj i da odražava i naglašava najbolje karakteristike okruženja", a sudije su arhitektonsko rešenje hotela ocenili smelim i dobro uklopljenim u okolinu, uz mnoštvo pažljivo osmišljenih prostora i zanimljivu igru jednostavnosti, svetla i volumena, posebno u zajedničkim prostorima.

lonehotel.com

U obzir je uzeta i činjenica da je reč o relativno mladom timu dizajnera i arhitekata bez iskustva u hotelskom dizajnu, što je potpomoglo odluku žirija da hotel Lone nagrade kao izvanredan uspeh i pobednički projekat.

lonehotel.com

Za realizaciju projekta angažovan je tim arhitektonskog studija 3LHD, dok su u uređenju hotela učestvovali mladi hrvatski dizajneri i umetnici: grupa produkt dizajnera Numen, koji su osmislili kompletan nameštaj, studio 92 zaslužan za wellness centar, modne dizajnerke iz studija I-GLE koje su dizajnirale odeću zaposlenih i izbor tkanina za hotel.

lonehotel.com

Samo godinu dana nakon otvaranja u junu 2011, izvrsnost hotela Lone u arhitektonskom i dizajnerskom smislu potvrđena je već nekoliko puta.

"Hotel je prepoznat kao originalan i moderan turistički proizvod ne samo od strane gostiju i partera već i od same struke, a ova nagrada dodatna je promocija na međunarodnom nivou kako hotela tako i same destinacije Rovinj", kazao je uoči primanja nagrade Peter Leš (Peter Lösch), direktor hotela Lone.

lonehotel.com

Inače, hotel Lone se za ovu nagradu takmičio sa više od 200 prijavljenih među kojima su bili i neki od vodećih svetskih hotelskih brendova.

 

Podeli:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.