Svet

0

Preminula posle 42 godine u komi

Autor: VS

Izvor: Dnevnik.hr/Novi magazin

Preminula posle 42 godine u komi

 

Davne 1970. godine ova nesuđena pedijatrica imala je alergijsku reakciju na lek protiv dijabetesa. Ispočetka je samo povraćala, ali je ubrzo nepovratno pala u komu. Pre toga je od majke Kaje dobila obećanje da je nikada neće napustiti.

Tako je i bilo - Kaja je sledećih gotovo 40 godina svakodnevno brinula o kćerki, moleći se za nju i nadajući se da će se jednoga dana probuditi. Hranila ju je preko cevčice, čitala joj i puštala joj muziku, pokušavala je razgovarati sa njom. Pre četiri godine, u 80. godini života preminula je u sobi pored Eduarde.

Kako javlja "New York Daily News", njena nesebična posvećenost kćerinoj dobrobiti inspirisala je doktora Vejna Dejera da napiše knjigu "Obećanje je obećanje: Gotovo neverojatna priča o bezuslovnoj majčinoj ljubavi i šta nas ona može naučiti“.

Nakon Kajine smrti, brigu o Eduardi preuzela je njena sestra Kolin. "Nisam ni sekunde razmišljala, pa to mi je sestra", rekla je Kolin, napominjući kako je Eduarda bila najbolja sestra na svetu.

Opisujući posljednje trenutke sestrina života, na porodičnoj web stranici ona je napisala da je na onaj svet Eduarda otišla s velikim osmehom na licu.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR