Četvrtak, 30.04.2009.

12:48

Brđani: Opet protest i suzavci

Pripadnici policije Euleksa ponovo su bacili velike količine suzavca na Srbe koji su protestovali u naselju Brđani, ali nije bilo povređenih.

Izvor: B92, Beta

Default images

Policija Euleksa je ponovo bacila suzavac na Srbe koji protestuju u naselju Brđani zbog obnove pet albanskih kuća. Pripadnici Euleksa ponovo su bacili velike količine suzavca na Srbe koji protestuju u naselju Brđani, u severnoj Kosovskoj Mitrovici, zbog obnove pet albanskih kuća u takozvanoj žutoj liniji razdvajanja.

U Brđanima se i danas okupilo stotinak demonstranata, dok policajaca Euleksa i vojnika Kfora ima nekoliko puta više. Protest je završen bez većih incidenata.

Predstavnici demonstranata najavili su da će i sutra održati dvočasovni protest, a skup će, kao i svaki dan, početi u 10 sati.

Suzavac je bačen kada su se Srbi približili na nekoliko stotina metara od žute linije razdvajanja.

Srbi traže da se zaustavi obnova kuća u žutoj liniji razdvajanja jer je dogovorom precizirano da se tu može graditi samo uz odobrenje obeju zajednica - srpske i albanske.

Srbi traže i da počne obnova njihovih kuća u južnom delu Mitrovice koja je obustavljena istim sporazumom iz 2000. godine.

Pre tri dana Euleks i Kfor su pucali gumenim mecima na demonstrante kada je povređen jedan mladić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

1 d

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

9 h

Svet

Rusi prešli severnu granicu: Harkov pada?

Ofanziva ruskih snaga na harkovskom pravcu pokazala se toliko brzom i snažnom da im oskudne odbrambene strukture Ukrajine nisu postale prepreka, a osiromašeni redovi ukrajinskih oružanih snaga nisu bili spremni da brane svoje položaje, piše Njujork tajms.

8:12

19.5.2024.

14 h

Podeli: