Dostupni linkovi

Prag: Češka i Španija počinju finale Davis kupa


U Pragu počinju danas finalni mečevi Davis kupa. Sastaju se reprezentacije Češke Republike i Španjolske.Česi će pokušati osvojiti duplu krunu nakon što su tenisačice te zemlje osvojile Fed kup.

Izbornici su objavili sastave u kojima nema iznenađenja - Jaroslav Navratil u sastav je postavio šestog tenisača svijeta Tomaša Berdycha, 33-godišnjeg veterana Radeka Štepaneka (37. na ATP listi), Lukaša Rosola (84.) i Ivu Minara (187.). Ista je to postava koja je u polufinalu pobijedila Argentinu u Buenos Airesu na zemljanoj podlozi.

Španjolci će tražiti četvrti naslov u posljednjih pet godina. Jednom su bili bolji upravo od Češke i to 2009. godine s maksimalnih 5:0. No, taj se meč igrao na španjolskom tlu, a ovom prilikom u sastavu Španjolske neće biti niti njihovog najboljeg igrača, ozlijeđenog Rafaela Nadala.

Španjolski izbornik Alex Corretja objavio je popis od četiri igrača koja će pokušati donijeti Španjolskoj novo slavlje. Dakako, predvodnik reprezentacije je David Ferrer, peti tenisač svijeta i prošlotjedni pobjednik ATP turnira u Parizu, koji ujedno ovih dana nastupa na ATP Finalsu u Londonu.
XS
SM
MD
LG