Pančevačka petlja uskoro bi trebalo da bude završena. U ponedeljak je iznad zatvorenog dela Bulevara despota Stefana postavljen prvi deo konstrukcije buduće petlje, a svi radovi odvijaju se planiranim tempom. Trenutno se završava kolovozna konstrukcija. Širenje saobraćajnih traka u Bulevaru despota Stefana olakšaće saobraćaj u ovom delu prestonice.

Naime, u smeru ka Višnjici iz centra grada, uz desnu stranu Bulevara despota Stefana, dograđene su dve saobraćajne trake u dužini od 375 metara. Tim trakama će se prilaziti novoj rampi. Ta izdignuta rampa, kojom će vozila pristupati na Pančevački most, široka je sedam metara i ima jednu saobraćajnu i jednu zaustavnu traku, dugačka je 200 metara i najvećim delom biće na nasipu, dok će sa mostom biti povezana konstrukcijom.

U ovom delu Bulevara despota Stefana izgrađeno je i novo stajalište za gradski prevoz, a u nastavku je dograđena i izlivna traka za vozila koja skreću desno u Ulicu Mije Kovačevića.

Osim navedenih radova, izgrađena je nova vodovodna i kanalizaciona mreža, a postojeća je rekonstruisana. Dva cevovoda su zamenjena novim, i to većeg prečnika, a postojeći cevovod je izmešten u novi trotoar na dograđenom delu Bulevara despota Stefana. Takođe, u dužini od 600 metara izgrađena je kišna kanalizacija, koja će prihvatati vodu svih slivnika iz okolnih ulica. Najavljeno je i da će duž nove saobraćajnice biti postavljena elektroenergetska instalacija i javna rasveta, a unutar kružne rampe predviđeno je ozelenjavanje prostora od pola hektara.

Inače, ova petlja se gradi kako bi se sprečilo direktno ukrštanje vozila koja skreću levo iz Bulevara despota Stefana ka Pančevačkom mostu i vozila koja iz Višnjičke ulice idu ka centru grada. Radove izvode preduzeća „Mostogradnja“, „MBA“ i „AR gradnja“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari