Naslovna » BG servis » Obeležavanje Svetskog dana borbe protiv dijabetesa

Obeležavanje Svetskog dana borbe protiv dijabetesa

Povodom obeležavanja Svetskog dana borbe protiv dijabetesa,14. novembra, Udruženje za borbu protiv dijabetesa „Plavi krug“ organizovaće sutra besplatno merenje nivoa šećera u krvi i krvnog pritiska u tržnim centrima širom Beograda. U tržnim centrima „Ušće“ i „Delta City“ besplatno testiranje će se obavljati od 10.00 do 16.00, u „Merkatoru“ od 10.00 do 12.00, a u „Immo outlet“ centru od 10.00 do 17.00.

Istog dana „Plavi krug“ će prirediti otvaranje izložbe fotografija „Beograd i svet u plavom“ u Milenijumskoj kuli na Gardošu u Zemunu u 20.00 (u ateljeu i galeriji „Čubrilo“).

U znak podrške Svetskom danu borbe protiv dijabetesa u noći između 14. i 15. novembra u Beogradu će plavom bojom biti osvetljen veliki broj spomenika i javnih objekata, među kojima su „Pobednik“ na Kalemegdanu, gejzir na Adi, Avalski toranj, Most na Adi, Trg Slavija, spomenik Knezu Mihailu, fontana ispred Hrama Svetog Save, Palata „Albanija“, Narodna skupština i Skupština grada Beograda. Na ovaj način Beograd će se priključiti akciji u kojoj će širom sveta plavom bojom biti osvetljeno više od 1.000 znamenitosti, u cilju širenja svesti o oboljenju koje dobija sve veće razmere.

Svetski dan borbe protiv dijabetesa, 14. novembar, obeležava se svake godine u celom svetu, kako bi se podigla svest javnosti o šećernoj bolesti koja poslednjih godina poprima razmere pandemije. (Beoinfo)

Uređuje: Dan u Beogradu

Dan u Beogradu osnovan je 2011. godine i jedan je od najčitanijih lokalnih portala u Srbiji. Osnivač i glavni urednik je Nenad Mandić - Ah Neša.