Kultura

Ponedeljak, 12.11.2012.

14:32

The Tube: Rashad i Spinn 22. 11.

DJ Rashad i DJ Spinn, ambasadori i ključne figure novog talasa juke-footwork pokreta koji je u protekle tri godine promenio lice elektronske underground muzike, dolaze u Beograd i to 22. novembra u klub „The Tube“.

Izvor: B92

Default images

Ovaj pravac klupske muzike dolazi iz Čikaga, a Rashad i Spinn odrastali su u vremenu ekspanzije ghetto house zvuka, inspirisani tehnom koji je dolazio iz Detroita.

Nakon zatvaranja kultne izdavačke kuće Dance Mania odlučuju da preuzmu stvari u gradu u svoje ruke i kreiraju novi zvuk koji putem izdanja na izdavačkim kućama Planet Mu, Hyperdub i Honest Jons postaje globalni fenomen.

Obim produkcije koji Rashad i Spinn i njihov Teklife kolektiv imaju iza sebe je zapanjujući, a različite interpretacije ovog stila mogu se čuti na izdanjima većine relevantnih underground label-ova. Sirova energija, frenetični ritam i autentični ples koji se vezuje za ovu muziku učinili su da se za nju interesuje mnogo šira publika od čisto klupski orijentisane, pa se brojne muzičke publikacije i kritika veoma ozbiljno bave istraživanjem ovog fenomena već par godina.

Ovaj dvojac u klubu pravi garantovano dobar provod. DJ iskustvo formiraju još od zlatnog doba house muzike, a nastupali su u svim krajevima planete.

Od Hyperdub žurki u Fabric-u, glavnog stejdža Sonar festivala u Barseloni i nebrojeno mnogo klupskih nastupa. Domaća podrška je lokalni kolektiv DJ-eva i producenata - Mystic Stylez, koji aktivno radi na promociji novih globalnih trendova i klupske muzike današnjice u Beogradu.

Iz Mystic Stylez nastupaju Feloneezy, Jackie Dagger, Kettle Lakes, Thinker i Jung B.

Ulaz do 01h je 200, a posle 300 dinara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: