Sastav E-Play je u klubu Anđelija promovisao novi spot „Hiljadu ljudi“, koji najavljuje njihov četvrti studijski album, koji će objaviti za Exit Friends online etiketu, a novo izdanje će se naći u prodaji tokom 2013. godine. Na novom singlu kao i na celom albumu, svoje umeće na bubnju pokazao je beogradski bubnjar Goran Ljuboja, poznatiji kao Trut. Saradnja sastava E-Play i Truta počela je pre godinu dana kao spontani session, koji je nakon određenog perioda, na obostrano zadovoljstvo, prerastao u novi album benda.

Kao producent novog singla pojavljuje se ponovo Nikola Vranjkovć uz asistenciju Marka Jovanovića. Spot za pesmu „Hiljadu ljudi“ radio je već oprobani snimatelj i reditelj Mirko Todorović, a montažu potpisuje Bojan Dmitrašinović. Spot je sniman u novosadskom klubu Fabrika.

Skromni članovi benda nisu hteli da pričaju o svom dugogodišnjem radu, pa su umesto njih govorili rok kritičar Petar Janjatović, voditelj jutarnjeg programa Radio Beograda Dragan Ilić, Katarina Epštajn, takođe sa Radio Beograda, TV voditeljka rok emisije „Bunt“ (RTS) Branka Glavonjić i radijski voditelj Studija B Uroš Milovanović.

„Bend je zasluženo dobio mesto u mojoj knjizi „Ex Yu rock enciklopedija 1960-2006“. Treba napomenuti da ova zemlja nije obrazovana i elegantna kao ovaj bend“, rekao je Janjatović. Duhoviti voditelj Radio Beograda složio se Janjatovićem da su svi spotovi grupe E-Play prava remek-dela, kao i to da se uvek sjajno provede na njihovim koncertima. Ovu priliku iskoristili smo i da popričamo sa članovima grupe o novom spotu i predstojećem albumu.

„Ideju za taj prostor smo dobili zato što smo radili sa čovekom iz Novog Sada, to je Mirko Todorović, s kojim smo već radili spot za pesmu „Retrovizor“, i prosto je on to predložio kao najbolju opciju da prostor prilagodi nama. Snimanje je bilo nama jako zabavno, a Mirku je bilo dosta naporno zato što je morao da namešta neko veliko platno i sto puta da pomera ogromne merdevine da bi to namestio na visini od pet metara. Sve se to dešavalo po vrućini od plus 30 stepeni u Fabrici, koja je skroz od betona. Tako da, kad vidiš nekoga ko se toliko trudi kao on, ne preostaje ti ništa drugo nego da pokušaš da se trudiš još više“, pričaju Maja i Biljana.

Na pitanje o novinama na novom albumu, Maja kaže: „Čim dođe neko novi u bend, zvuk se promeni, što je i logično. Sve to jeste ostalo u nekom domenu grupe E-Play, ali ni mi sami ne želimo da se ponavljamo, to bi bilo dosadno i nama i publici. Tako da se u svakom slučaju menjamo, istražujemo, prvi put smo koristili neke efekte koje do sada nismo. Svašta novo isprobavamo i probe su nam stvarno dragocene, pogotovo u poslednjih šest meseci – to mi pomalo liči na stvaranje našeg prvog albuma, u smislu želje i volje i entuzijazma, jedva čekaš probu jer se svaki put dogodi nešto novo. Jednostavno smo se opustili i dosta smo eksperimentisali, nismo ni planirali album, samo smo se družili kroz muziku i to je to“. Iako u poslednje vreme nisu bili koncertno aktivni, kako bi se fokusirali na stvaranje i snimanje albuma, E-Play kažu da će sa svirkama krenuti od decembra.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari