• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Čepurin: Potrebno jačanje odnosa sa Rusijom

Novi ambasador Rusije u Beogradu Aleksandar Čepurin izjavio je da je za Srbiju "jačanje odnosa s velikom Rusijom objektivna potreba".

"Zajednička istorija i koreni Rusije i Srbije olakšavaju nam ne samo međusobno razumevanje već nas sve obavezuju da jačamo odnose. To je objektivna potreba. Oni koji su protiv toga 'pljuju protiv vetra', kako kažu u Rusiji", rekao je Čepurin u intervjuu za sutrašnje Večernje novosti.

Čepurin, koji je u utorak imao prvi radni dan na dužnosti u Beogradu, pošto je na mesto ambasadora Rusije došao posle Aleksandra Konuzina, naveo je da je od ministra spoljnih poslova Rusije Sergeja Lavrova dobio niz korisnih saveta i da će se potruditi da opravda ukazano poverenje.

"Potrudiću se da opravdam poverenje i snažno računam na srpske kolege i prijatelje, kako iz političkog establišmenta, tako i na one koji jednostavno simpatišu Rusiju, i svih koji razumeju da je jačanje veza i odnosa s velikom Rusijom - objektivna potreba", rekao je Čepurin.

On je naveo da je za ambasadora posebno važno da oseća simpatiju prema zemlji u kojoj radi i da tamo ima prijatelje i istomišljenike.

"Srbi i Rusi imaju mnogo zajedničkih crta: dobrodušnost, iskrenost, aktivnost, sposobnost da branimo pravednost i neretko da stradamo zbog toga. Svi smo zainteresovani za bolji život i za prosperitet naših
naroda", rekao je novi ruski ambasador u Beogradu.

Čepurin je do imenovanja za ambasadora u Srbiji, krajem septembra, bio direktor Odeljenja za rad s dijasporom Ministarstva spoljnih poslova Rusije.

Rođen je 1952. godine, bio je ambasador u Danskoj od 1997. godine do 1999. godine, a prethodno direktor Kadrovskog odeljenja u ruskom MIP-u.

(Beta Foto Tanjug Nenad Milošević)

Komentari 13

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Jug pfc

Rusija nije ulozila veto jer nato nije ni sacekao odlukt saveta bezbednosti vec nas je bombardovao bezpravno,a sto se tice pomoci nije mogo da nam pomogne Jeljcin kad nije pomogao svojoj drzavi nego ju je unistio. Pomogli su nam mnogo puta a kako smo im mi vracali,i opet staju uz nas. Hvala vam braco! Rusija-Srbija!

Vicko Ml

Bivsa vlast je bila opsednuta zapadom, Rusiju je gledala kao smrdljiv sir. Kada je shvatila da je EU licemerna, lazljiva tvorevina puna zamki i ultimatuma vec je bilo kasno da se okrenu na istok. Ova vlast je uradila pravi potez ,okrenula se na pravu stranu. Dobro dosao Ambasadore i Predsednice Putine krajem godine.

kiza

Rusija je naš prijatelj i naša majka. Ali to nikad nije dovoljno samo po sebi, isto tako se nikad ne sme zaboraviti. Ambasador Čepurin će braniti intetese svoje zemlje. Za nas, Srbiju, to znači poklapanje u mnogim stvarima i u najvažnijoj, oko Kosova. To treba maksimalno iskoristiti. Bez emotivnog upliva. To znamo mi, to još bolje znaju Rusi, a zna i Zapad.

special image