Beograd: Autobus GSP pregazio ženu

J.D. - M. T. K.

05. 11. 2012. u 22:42

Na Savskoj magistrali oko 19.50 žena pretrčavala ulicu kada je na nju naleteo autobus koji saobraća na liniji „511“. Ostala na mestu mrtva

U SAOBRAĆAJNOJ nesreći koja se dogodila u ponedeljak oko 19.50 na Savskoj magistrali, jedna žena je poginula. Dok je pretrčavala ulicu, na nju je naleteo autobus GSP (BG-042-ŽV), koji saobraćaj na liniji "511".

Prema rečima očevidaca, nesrećna žena pokušala je da na oko 50 metara od pešačkog prelaza, pređe ulicu, u nameri da dođe na autobusku stanicu međugradskih autubusa koji saobraćaju u smeru ga centru prestonice. Međutim, ovaj deo puta izuzetno je mračan, jer nema osvetljenje. Kada je već prešla pet saobraćajnih traka, na poslednjoj ju je udario autobus.

Vozač S.V. kasno je primetio da se žena nalazi tik ispred autobusa. Zakočio je, ali vozilo se od inercije kretalo još 50 metara. Žena, koju policija do kraja uviđaja nije mogla da identifikuje, glavom je udarila u šoferšajbnu, a telo je podletelo pod točkove. Hitna pomoć mogla je samo da konstatuje fatalan ishod.

Automobili koji su se kretali Ulicom Bore Stankovića, do 22 časa, na Savskoj magistrali, mogli su da vide jezivu scenu. Policija je više sati blokirala Obrenovački put u smeru ka centru, a vozila je preusmeravala da idu preko Železnika.


NEOSVETLJENO

SAVSKA magistrala koja povezuje Obrenovac i Beograd jedna je od najprometnijih saobraćajnica u prestonici. Na raskrsnici sa ulicom Bore Stankovića koja spaja sa Železnikom i Sremčicom, ima semafore, ali ni jednu, jedinu svetiljku. Ni u okolini 500 metara nema ni jedan objekat, pa je uveče veoma sablasno. Zbog neosvetljenosti, svake godine zabeleži se veliki broj saobraćajniih nesreća.


Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (2)

Prolaznik

06.11.2012. 00:59

Ti isti semafori cesto znaju da otakzu,a obrenovackim se vozi jako brzo pa su nesrece neminovne,to sto je neosvetljeno samo ide u prliog zlu i povecava mogucnost da dodje do nesrece.Prolazim tuda svakodnevno znam sta govorim.A gradske vlasti bi mogle da se "zeznu" pa da urade neku rasvetu na toj raskrsnici koja je kao sto ste rekli sablasna.PS. Na stanicama ne postoje ni tzv pecurke da se ljudi koji cekaju autobus sklone u slucaju padavina.

mery

06.11.2012. 10:15

Ovo je strasno! Prometna raskrsnica neosvetljena,semafori cesto ne rade a vise puta sam gledala manijacku voznju kroz crveno na raskrsnici.Kada ce u ovoj zemlji svako da obavlja svoj deo posla i da osvetli raskrsnicu zbog pesaka koji sralno prolaze,presedaju na prevoz??? A ne mi gradjani da zovemo nadlezne i ukazujemo na nepravilnosti u gradu. Zasro mora neko da strada da bi se nesto uradilo kako treba???