NOVČANA POMOĆ: Valjevo daje 50.000 dinara devojčici koju je izujedao čopor pasa

Dete će pomoć iz budžeta grada dobiti u narednih nekoliko dana, a načelnik Komunalne inspekcije Đorđe Milanović najavio je pojačan inspekcijski nadzor

  • 2

Gradska uprava Valjeva najavila je da će devojčica (7) iz tog grada, koju je izujedao čopor pasa lutalica, dobiti 50.000 dinara pomoći. Funckioneri su pomoć iz budžeta grada obećali prilikom posete povređenom detetu u valjevskoj bolnici.

Devojčicu su pre pet dana psi napali  u blizini OŠ "Desanka Maksimović", u prigradskom Novom naselju, pri povratku s nastave.

Načelnik Komunalne inspekcije Đorđe Milanović najavio je pojačan inspekcijski nadzor, posebno u okolini škola i obdaništa, da bi se predupredili napadi pasa. Njegova procena je da je na gradskim ulicama u Valjevu oko 500 pasa lutalica, od kojih je 200 bilo u azilu, gde su "čipovani" i sterilisani, a potom vraćeni na ulice kao "čuvari prostora".

Milanović je najavio oštriju kontrolu vlasnika pasa i pokretanje prekršajnih postupaka protiv onih koji pse nisu prijavili i "čipovali" ili se neodgovorno ponašaju i svoje kućne ljubimce drže van kontrole.

U Službi zoohigijene Gradske čistoće "Vidrak", koja brine o psima lutalicama, smatraju da ne postoji način za rešavanje tog problema jer novca za proširenje azila za pse u selu Zlatarić nema. Kapacitet azila u selu Zlatarić od 180 mesta, koji je otvoren 2006. godine, pretrpan je, a zbrinjavanje lutalica u nekom od azila u okolnim mestima, poput Uba, košta od 3.000 do 4.000 dinara, za šta takođe nema novca.

Oko četiri miliona dinara godišnje iz gradskog budžeta za rad Službe zoohigijene nije dovoljna suma za sve te poslove.

(M. S. / Beta)

 

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • vlada

    4. novembar 2012 | 08:45

    Bolje da nisu dali ni tih 50.000dinara.Bruka i sramota.Devojcica da je zivela u Jagodini ne bi doslo do toga a da se nekako desilo tako nesto PALMA bi ko zna sta sve uradio

  • mika

    4. novembar 2012 | 01:20

    pretrgli se

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA