• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

SEEMO: Ispitati napade na novinare

Medijska organizacija jugoistočne Evrope (SEEMO) pozvala je danas Srbiju da ispita napade na novinare, ističući da su u manje od tri nedelje srpski novinari i njihove porodice bili meta tri napada s eksplozivnim napravama.

Posle incidenta od 30. oktobra SEEMO, pridruženi član Međunarodnog instituta za štampu (IPI) s sedištem u Beču, saopštio je da je primetio eskalaciju napada na novinare u Srbiji.

SEEMO podseća da je u najnovijem incidentu neko postavio eksplozivnu napravu, koja nije eksplodrala blizu porodične kuće Tanje Janković, novinarke TVB92 u Vranju. Nešto više od mesec dana pre toga Jankovićeva i njena porodica bili su umešani u tuču na jednoj svadbi, kada su su i ona i članovi njene porodice povređeni.

Još nije poznato da li je tuča vezana za rad Jankovićeve, koja je istraživački novinar, ili je motivisana drugim razlozima, navodi SEEMO.

Jankovićeva je rekla da je samo njen telefonski poziv Ivici Dačiću, premijeru i ministru unutrašnjih poslova Srbije sprečio krvoproliće.

SEEMO navodi da je 23. oktobra neko bacio "molotovljev koktel" na terasu Biljane Vujović, voditeljke TV Kopernikusa, u oko 3.30 noću, i da je Vujovićeva bila budna u to vreme, pa je mogla brzo da reaguje
da ugasi vatru, koja je počela da se širi.

Nedelju dana pre toga, uveče 16. oktobra, neko je bacio "molotovljev koktel" na kuću Damira Dragića, direktora beogradskog tabloida Informer, navodi SEEMO i dodaje da iako niko nije povređen u tom
napadu porodični auto je unšten u požaru.

Organizacija ukazuje da nisu jasni razlozi za ova tri napada i navodi da je generalni sekretar SEEMO Oliver Vujović pozvao srpske vlasti da ispitaju da li su novinari bili meta napada zbog njihovog rada.

"Pozivam premijera i ministra unutrašnjih poslova Ivicu Dačića da naloži istragu u ove i druge značajne slučajeve napada na novinare", rekao je Vujović, prenosi se u saopštenju.

"Zabrnjavajuće je da u poslednje vreme novinari izgleda postaju mete eksplozivnih naprava maltene svake nedelje. Nadam se da će on ozbiljno shvatiti ove napade', rekao je Vujović.

(Beta)

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image