Delta odgovorila Vučiću

Delta saopštava da Vladi Srbije i njenim političkim činiocima pruža punu podršku i podseća da je ta kompanija jedan od najvećih pokretača srpske privrede.

Izvor: B92, Tanjug

Ponedeljak, 29.10.2012.

16:05

Default images

Delta saopštava da podržava vladu u okolnostima u kojima je za nastavak reformi i ekonomskih promena preduslov da Vlada deluje u stabilnim političkim uslovima.

"Delta holding, na čelu sa Miroslavom Miškovićem, već 22 godine predstavlja jednog od najvećih investitora i pokretača privrede Srbije i regiona. Delta je ostala posvećena razvoju privatnog sektora, posebno bankarstva, osiguranja, maloprodaje, agrara, kao i sektora komercijalnih i stambenih nekretnina", navodi se u saopštenju kompanije.

Delta holding podseća da njen direktan doprinos razvoju predstavlja, između ostalog, i dovođenje svetskih kompanija kao što su Banka Inteza, Đenerali, a odnedavno i Deleze grupe, na domaće tržište.

Takođe, navodi se, Delta je i danas usmerena na zapošljavanje i obuku posebno mladih ljudi i sa 7. 700 zaposlenih predstavlja jedan od najvećih poslovnih sistema u Srbiji.

"Srbija se danas nalazi na novoj ekonomskoj prekretnici. Budući rast BDP-a, zapošljavanja i investicija, usled svetske ekonomske krize, ne mogu da se oslone na strane investicije kao do sada. Oslonac daljeg privrednog razvoja Srbija mora da pronađđe u okviru vlastitog ekonomskog prostora. Neophodan nam je nastavak reformi i ekonomskih promena, za koje je preduslov da Vlada deluje u stabilnim političkim uslovima. U tom smislu ovoj Vladi i njenim političkim činiocima pružamo punu podršku", navodi se u saopštenju. Prvi potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić izjavio je, gostujući u Kažiprstu, da vlasnik "Delta holdinga" Miroslav Mišković želi da istisne SNS i vrati na vlast deo bivšeg režima.

"Vidim da on ima želju da mene i SNS izbaci iz vlasti po svaku cenu, ali videćemo ko će da pobedi. On želi da se formira većina u kojoj bi bio deo bivšeg režima i neki naši današnji partneri", izjavio je Vučić gostujući na B92.

Vučić je dodao da državni organi vode istrage u 24 velika predmeta među kojima je i predmet Delreal, u okviru koga se pominje ime prvog čoveka Delte Miroslava Miškovića.

I u Savetu za borbu protiv korupcije podsećaju da su još pe nekoliko godina ukazivali vlastima na nezakonitosti u privatizaciji Luke Beograd i u poslovanju firme Delreal. Članica Saveta Jelisaveta Vasilić kaže da Savet od nove vlasti očekuje da će sporne privatizacije biti preispitane.

"Sa novim vlastima smo razgovarali i stekli smo utisak da žele da se bore protiv korupcije. Tužno je što ne možemo da odlučimo da li je to po nalogu EU ili stvarno zato što stvarno žele, ali mislimo da stvarno žele. Prethodna vlast u martu je dobila nalog za preispitivanje tih privatizacija oko kojih nije preduzela ništa, znači mi smo zadovoljni što je to počelo", rekla je za B92 Jelisaveta Vasilić iz Saveta.

Ministar finansija i privrede Mladjan Dinkić nešto posle te izjave prvog potpredsednika vlade rekao je da niko od tajkuna ne može da utiče na Vladu Srbije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

135 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Oni su sada jedini vlasnici Knjaz Miloša

Mattoni 1873, najveći proizvođač mineralne vode i bezalkoholnih napitaka u Centralnoj Evropi, preuzeo je od kompanije PepsiCo manjinski udeo (46,43 odsto) u Knjaz Milošu, postavši jedini vlasnik.

18:20

26.4.2024.

1 d

Podeli: