Prvi ovosezonski srpski derbi u regionalnoj ligi pripao je crno-belima. Možda i lakše od očekivanog košarkaši Partizana mt:s savladali su Radnički (91:80) nanizavši i treću vezanu pobedu u ABA ligi.


Crno-beli su sinoć uspeli da iskoriste očigledne slabosti rivala. Nedostatak klasične „petice“ odrazio se na unutrašnju igru Kragujevčana. Domaćin je konstantno spuštao loptu na centarsku liniju želeći da iskoristi tu činjenicu. Vesterman se takođe spuštao na niskog posta želeći da leđima iskoristi visinsku prednost u odnosu na Ćapina. Domaćin je gotovo svih 40 minuta održavao prednost od desetak razlike. Radnički je u par navrata uspeo da spusti zaostatak do šest poena razlike, ali su svaki put lošim šutem za tri poena ispuštali priliku da meč postane neizvesniji.

Partizan je sinoć u Vladimiru Lučiću imao najsigurniju opciju u napadu, koji je prodorima i šutem uživo uverio selektora Dušana Ivkovića da će uskoro postati možda i prva opcija na mestu krila u reprezentaciji. Uz Lučića odličnu partiju pružio je i Gordon koji je dabl-dabl učinkom (18 p, 11 sk) pokazao zavidan napredak u igri. Domaćin je u odbrani odigrao izuzetno agresivno na liniji dodavanja, a pritom je imao i veoma siguran skok. Centri su izlaženjem na protivničke „petice“ uspevali da udvoje rivalske bekove tako da su crno-beli gro poena postigli iz kontra napada. U takvim okolnostima domaćin je imao vođstvo i od dvadesetak razlike, a krajnji rezultat je pokazatelj oscilacija koje su, s obzirom na mladost igrača, i logične.

Vujošević: I dalje simpatišem Đokovića

– Pokazali smo da nismo emotivno izpražnjeni protiv Radničkog, uprkos napornom putovanju i evroligaškom meču. Kragujevčani su ozbiljan tim, dobro popunjen na svim pozicijama i imaju odličnu širinu u napadu, pri čemu se centri ističu. Što se tiče moje izjave u vezi sa posetom Novaka Đokovića meču između Zvezde i Igokee, ona je izvučena iz mog predavanja koje je bilo vezano za timski duh i igru. Rekao sam da ima izuzetak karakter i postiže vrhunske rezultate, a komentar o njegovoj navijačkoj opredeljenosti bio je pošalica i spontana reakcija. Osim za košarkaški tim Partizana najviše se nerviram kada Novak igra svoje mečeve, on mi je veoma simpatičan i tako će i ostati, a navijače Partizana pozivam da i dalje bodre najboljeg srpskog tenisera – istakao je nakon meča trener Partizana mt:s Duško Vujošević.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari