Kragujevac: Stranačka vojska na proveri

M. LUKOVIĆ

27. 10. 2012. u 20:59

Nakon izjave premijera Dačića, sukob između gradske vlasti u Kragujevcu i dela policije vraća se u državne okvire

SUKOB između čelnika ovdašnje vladajuće "Zajedno za Kragujevac" i, kako su naveli, "dela policije", po svemu sudeći vraća se u "državne okvire". Posle najave gradonačelnika Veroljuba Stevanovića da se aktivisti stranke samoorganizuju kako bi se suprotstavili bahatosti dela policije, nezvanično saznajemo da će policajci krenuti u akciju provere o kakvim "formacijama" je reč, koga i na koji način ti ljudi štite i da li su eventualno naoružani.

Očekuje se jasna provera da li je reč o "stranačkoj vojci" ili "metaformama", kako su to ocenili pojedini čelnici stranke. Komentarišući izjavu premijera Dačića o dešavanjima u Kragujevcu, gradonačelnik Stevanović u subotu je saopštio da nema nikakve stranačke vojske i da je u ovom slučaju "previše medijske prašine".

- Izjava premijera Dačića je vrlo korektna. Nema nikakve stranačke vojske, rad infrastrukture stranke podignut je na najviši nivo u organizacionom smislu. S obzirom na to sa kakvim policajcima imamo posla, to je bilo neophodno - saopštio je Steavnović.

KRAGUJEVČANI NE STRAHUJU NEMA straha, vidite sve je mirno, rekao nam je - pomalo u šali u subotu jedan Kragujevčanin. - Pa mi smo najbezbedniji grad, stigao je specijalni tim, pa Unutrašnja kontrola, pa ovi Verkovi "aktivisti".

On je, ipak, dan ranije izjavio da njegovu kuću čuvaju četiri "ekipe", kao i kuće drugih stranačkih finkcionera.

Tenzije zbog zahteva za smenu čelnika policije, koju su inicirali čelnici stranke, ujedno i najviši gradski funkcioneri, traju već više od mesec i po dana.

U policiji su i ranije govorili da je sve počelo zbog "straha" od provera sumnjivih poslovanja u pojedinim javnim preduzećima u gradu, pa je usledio "klasični politički kontraudar".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije