U udesu povređeno 13 novosadskih osnovaca

R. KRASIĆ

26. 10. 2012. u 14:38

U Novom Beogradu sudar dva od četiri autobusa koji su prevozili male Novosađane. Deca ugruvana. Na mestu nezgode gomila stakla i metalnih delova

TRINAESTORO đaka četvrtih razreda OŠ „Svetozar Marković Toza“ iz Novog Sada, koji su se nalazili na ekskurziji, povređeno je u sudaru dva autobusa na raskrsnici ulica Milutina Milankovića i Španskih boraca u Novom Beogradu.

Troje učenika je dobilo pomoć na licu mesta, dok je desetoro dece, u četiri vozila Hitne pomoći, prebačeno u svesnom i komunikativnom stanju na neurohirurške preglede, a lekari su im ustanovili lakše povrede.

- Deca su zbrinuta na licu mesta i zatim prevezena u Urgentni centar. Oni su uzrasta oko deset godina, reč je o osam devojčica i pet dečaka - rekla je Nada Macura iz Hitne pomoći. - Povrede su lakše prirode, deca su se ugruvala, neko ruku, neko vrat, neko usnu.

Nesreća se dogodila na samom pešačkom prelazu u Španskih boraca, u trenutku dok su autobusi prelazili preko Ulice Milutina Milankovića. Prema nezvaničnim informacijama, najverovatnije da je došlo do naglog kočenja, pa je autobus naleteo na prethodnika, koji se nalazio u koloni. Na mestu nezgode ostala je gomila stakla i delova.

Nepovređena deca su prebačena u druga dva autobusa, koja su nastavila putovanje. Inače, đake su prevozila četiri vozila preduzeća „Šimeks trans“ iz Novog Sada i oni su, kako se moglo čuti, već nekoliko puta bili angažovani na prevozu dece.

VEĆA MATERIJALNA ŠTETA

AUTOBUSI su pretrpeli veću materijalnu štetu. Jednome je polomljeno zadnje staklo, dok je lošije prošao autobus koji je udario u prethodnika, pošto mu je celom površinom puklo vetrobransko staklo, a napuklo je i staklo na spratu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije