Večne frizure na inovativan način

by | oktobar 26, 2012

Šiške, konjski rep i bezvremenska punđa su tri frizure koje prkose trendovima. No, baš kao cipele ili farmerice, koje modni stručnjaci svake sezone predstave na nešto drugačiji način, i ove „večne“ frizure doživljavaju svoj stilski makeover.

1. Neobavezni konjski rep
Konjski rep ne mora uvek da bude uredan i zalizan. Dopustite kosi da se ponaša prirodno – kao što je učinila i Lusi Hejl. Bez upotrebe gela i laka podignite kosu u visoki konjski rep. Pritom ne morate da pazite na svaku dlaku, već prstima izvucite nekoliko nestašnih pramenova, neka slobodno padaju niz lice.

2. Odvažne šiške
„Kleopatra“ frizura s ravno odsečenim, gustim šiškama više nije toliko popularna. Možete da je osvežite u nekoliko poteza: odsecite ih tako da talasasto prate ivicu obrva, a krajeve ostavite da budu malo duži. Ovakva frizura odlično pristaje pevačici Tejlor Svift.

3. Visoka punđa
Visoka punđa kakvu nose balerine, ali i Hejden Penetijer, idealna je za sve prilike i, što je najvažnije, gotova je u nekoliko poteza. No, baš kao i za konjski rep, zaboravite urednu, začešljanu frizuru i prihvatite ležerniji trend. Pre nego zavežete kosu u visoki rep lagano je natapirajte od korena ka sredini vlasi, tako da, kada je podižete, neće svaka vlas biti na svom mestu. Predeo iznad ušiju jače zategnite, a deo na temenu neka ostane natapiran.

4. Razbarušeni konjski rep
Još jedna stilizovana i trendi varijanta konjskog repa koja odlično podnosi vlagu i maglu (dakle, idealna je za predstojeće dane). Novu kosu koja neposlušno štrči okrenite u svoju korist, pa opranu i osušenu kosu lagano pošpricajte vodom u spreju. Kada se blago ukovrdža, natapirajte je pomoću gustog češlja, ali malo jače nego kada pravite punđu. Kosu podignite u ležerni konjski rep i frizura po uzoru na Kristen Stjuart je spremna.

Tagovi: