DEFINITIVNO: Milan Mladenović dobio ulicu u Zagrebu, uprkos oštrom protivljenju HDZ-a!

"Želeli smo da odamo priznanje, ne toliko ličnosti Milana Mladenovića, koliko urbanoj kulturi Zagreba", kaže predsednik Odbora za imenovanja naselja, ulica i trgova Marin Knezović

  • 0

Milan Mladenović, frontmen beogradske rok grupe Ekatarina Velika (EKV), ipak je odlukom gradske skupštine dobio svoju ulicu u Zagrebu, odnosno u naselju Jakuševac u Novom Zagrebu, izvestila je Hrvatska televizija.

Odbornici SDP-a ocenili su da je Mladenović kao rođeni Zagrepčanin zaslužio ulicu u Zagrebu, pogotovo zbog činjenice da je njegova grupa u Hrvatskoj bila popularna.

- Želeli smo da odamo priznanje, ne toliko ličnosti Milana Mladenovića, koliko urbanoj kulturi Zagreba i prostora ondašnje države 80-ih godina 20. veka - rekao je predsednik Odbora za imenovanja naselja, ulica i trgova Marin Knezović.

Odluci većine u skupštini prethodio je zahtev odbornika HDZ-a da se donošenje odluke o imenovanju ulice po Mladenoviću odloži jer, prema njima, ne udovoljava kriterijumima.

- EKV nije bila toliko popularna u Hrvatskoj da bi ulice u Zagrebu bile nazivane po imenima njihovih članova, a i način života, s obzirom da su pomrli od droge, šalje pogrešnu poruku mladim generacijama - ocenili su odbornici HDZ-a.

- Imenovanje je došlo zbog hira pojedinih odbornika - rekla je šefica odborničkog kluba HDZ-a u skupštini grada Margareta Mađerić.

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA