JKP „Gradska čistoća“ omogućilo je da se građani na jednostavniji način prijave za učešće u akciji „Eko-kesa za čistiji grad“. Do sada su sugrađani to mogli da učine samo prijavom u bilo kojoj jedinici pošte, a od danas to mogu i pozivom na broj 011 33 14 019, otvorenom pri Info centru JKP „Gradska čistoća“.


Taj broj biće dostupan sugrađanima 24 časa dnevno, sedam dana u nedelji. Praćenjem instrukcija govornog automata i ukucavanjem identifikacionog, šestocifrenog broja uplatnice za Infostan, koji se nalazi u gornjem levom uglu, sugrađani u bilo kom trenutku mogu da prijave svoje domaćinstvo i tako obezbede redovno primanje „eko- kesa“ na kućnu adresu.

Više od 15.000 beogradskih porodica već učestvuje u toj akciji, čiji je cilj da se što više otpada koji je moguće reciklirati i stavi u proces reciklaže , a „Čistoća“ objašnjava da je dovoljno da sugrađani svoje domaćinstvo samo jednom prijave za učešće u akciji.

„Čistoća“ podseća sugrađane da akcija „Eko-kesa za čistiji grad“ podrazumeva da svako prijavljeno domaćinstvo, jednom u dva meseca dobija na kućnu adresu vrednosno pismo sa osam „eko-kesa“ i jedinstvenih bar-kodova. Specijalizovane kese namenjene su za upotrebu tokom dva meseca, odnosno jedna „eko-kesa“ od 120 litara dovoljna je za odlaganje reciklabilnog otpada za jednu sedmicu. Kada se kesa popuni papirom, plastičnom i metalnom ambalažom, na nju se lepi jedinstveni bar-kod i iznosi se na trotoar, na vidno mesto, u blizini neke veće saobraćajnice, ili pored kontejnera, od 20 do 22 časa, i to danima posebno određenim za svaku opštinu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari