DOGOVORILI SE TADIĆ I ĐILAS? Izborna skupština DS odložena za 25. novembar

Sve je odloženo kako bi se ispoštovali uslovi Borisa Tadića, koji tvrdi da do toga još uvek nije došlo i da će odluku o kandidovanju doneti 4. novembra. Rok za podnošenje kandidature za lidera DS pomera se za 10. novembar u ponoć

  • 4

Izborna skupština Demokratske stranke, koja je bila zakazana za deseti, odložena je za 25. novembar, kako bi se ispoštovali uslovi koje je Boris Tadić juče javno izneo svom protivkandidatu Draganu Đilasu.

Do dogovora dvojice ključnih čelnika DS-a došlo je još sinoć, a sve je utvrđeno jutros, kada se u ime Đilasove "struje" oglasio Bojan Pajtić, rekavši da su "Tadićevi uslovi prihvatljivi, jer su u interesu jačanja DS".

Međutim, u popodnevnim satima oglasio se Tadić, rekavši da još nije postigao dogovor sa svojm oponentima za lidersko mesto u stranci, te da će odluku o svojoj kandidaturi doneti 4. novembra.

- Neki moji predlozi su usvojeni, a sporna su i još se o njima diskutuje neka personalna resenja i pitanja vezana za promene u uređenju stranke -  rekao je Tadić, pa dodao:

- Bez ljudi koje sam predstavio u svom timu ne vidim da DS može da ispuni svoju misiju - istako je lider demokrata. On je poručio da cepanje stranke mora po svaku cenu da se izbegne.

Tadić je juče rekao da dvoje od šest novih potpredsednika DS-a treba da budu Dragan Ćirić i Nataša Vučković. S druge strane, među kandidate za potpredsednika DS-a verne Đilasu mediji svrstavaju Vesnu Martinović, Jovana Markovića i Dejana Nikolića, čelnike demokrata iz Pančeva, Užica i Sokobanje. Takođe, Tadić traži da ubuduće nema revanšizma u stranci, ali i veća ovlašćenja za Predsedništvo, odnosno pojačane mehanizme kontrole novog lidera DS.

Sledeći korak je zakazivanje sednice Glavnog odbora stranke, na kojoj bi bilo reči o promeni Statuta DS-a, ali i o novoj programskoj deklaraciji partije. Prema našim informacijama, dvema strujama prvo predstoje razgovori o Statutu i programu, a tek onda o kadrovima.

Član Organizacionog odbora Izborne skupštine DS-a Dušan Elezović kaže za Telegraf da ovo praktično znači da se pomera rok za podnošenje kandidature za predsednika DS, koji je isticao večeras u ponoć.

- Statutarna komisija će danas zasedati i donetu odluku o datumu do kada kandidati treba da predaju svoje kandidature. Pretpostavljam da će se taj rok pomeriti za 15 dana, tako da rok ističe 10. novembra - kaže Elezović.

Pre izborne skupštine, DS će početkom novembra održati i sednicu Glavnog odbora.

- Zbog potrebe dodatnog definisanja pravaca delovanja i organizovanja stranke, predsednik DS, Boris Tadić zakazao je sednicu Glavnog odbora DS za 4. novembar 2012. godine - saopšteno je iz te partije.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • razocarana

    25. oktobar 2012 | 16:08

    Ocigledno da je strah u pitanju......isuvise prljavog vesa tu ima....

  • QWERTY

    25. oktobar 2012 | 23:58

    KOGA JE BRIGA STA SU SE ONI DOGOVORILI , JA SE NADAM DA CE DS ZAVRSITI KAO SRS ,ZNACI U KANALU GDE SU I ZASLUZILI SVI OVI EKSPERTI ZA OTIMANJE

  • ksenija

    25. oktobar 2012 | 15:56

    Pitam se sta stoji iza ovog njihovog dogovora....

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA