Ankete: Obama i Romni izjednačeni

Nešto više od dve nedelje uoči predsedničkih izbora u SAD kandidati demokrata i republikanaca, Barak Obama i Mit Romni, imaju podjednake šanse da odnesu pobedu.

Izvor: B92

Nedelja, 21.10.2012.

17:45

Default images

Istraživanja pokazuju da je u ovom trenutku nemoguće proceniti ko će voditi SAD u naredne četiri godine, pošto je trka potpuno izjednačena.

Prema anketi NBC njuza i "Volstrit žurnala" koja je danas objavljena, Obama i Romni bi dobili po 47 odsto glasova među biračima koji su rekli da će izaći na izbore.

Prethodno istraživanje ovih kuća, sprovedeno pre prve predsedničke debate, davalo je Obami tri odsto prednosti - 49 prema 46 odsto.

Demokrate brine činjenica da Obama ima prednost od pet odsto među svim registrovanim biračima, ali da se ta prednost topi kod onih koji kažu da će glasati, što ukazuje da bi jedan deo Obaminih simpatizera mogao da ostane kod kuće 6. novembra.

Romni ima prednost od 10 odsto među muškarcima (53 prema 43 odsto), dok Obama ima veću podršku žena (51 prema 43 odsto).

Do izbora dvojicu kandidata sutra uveče čeka poslednja televizijska debata u kojoj će tema biti spoljna politika.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

1 d

Društvo

MUP upozorio građane Srbije

Povodom predstojećih prvomajskih i uskršnjih praznika očekuje se povećan priliv velikog broja putnika i vozila u našu zemlju, zbog čega se mogu očekivati duža zadržavanja na graničnim prelazima, upozorio je danas MUP.

9:37

26.4.2024.

1 d

Podeli: