Dačić Tačiju: Kosovo je moje koliko i tvoje

E. V. N

19. 10. 2012. u 13:06

Ketrin Ešton održala zajednički sastanak sa premijerima Srbije i Kosova. Dogovoreno da se dijalog nastavi u novembru, uz platformu

IZNENADA, na izričitu želju briselskih domaćina, u petak su se u kabinetu Ketrin Ešton u sedištu Evropske unije, prvi put sreli premijeri Srbije i Kosova Ivica Dačić i Hašim Tači. Ali, kako tvrdi Dačić, rukovanja nije bilo.

Posle odvojenih susreta dva premijera sa visokom predstavnicom EU, upriličen je njihov zajednički trojni sastanak, koji je trajao više od sat vremena.

Na stolu je bila samo jedna tema: u kom pravcu će da se nastavi i unapredi dijalog Beograda i Prištine pod okriljem EU.

Kako nam je preneo premijer Dačić, dogovoreno je da se dijalog nastavi u novembru, a do tada će rukovodstvo Srbije pripremiti platformu za vođenje dijaloga sa Prištinom.

- Smatramo da je vreme da se postigne istorijski dogovor. Spremni smo za razgovore o konačnom statusu Kosova i Metohije. Tražimo i razgovore o položaju srpskog naroda, zaštiti crkvene baštine, ratnim zločinima, trgovini organima, nestalim licima, srpskoj imovini i povratku izbeglih na Kosovo i Metohiju - rekao je Dačić.

Premijer je zatražio da ne bude jednostranih poteza dok traju pregovori.

- Sada sledi sednica državnog rukovodstva Srbije, na kojoj će biti utvrđena platforma za dijalog, u kome će biti otvorene sve teme - od primene do sada postignutih sporazuma, telekomunikacija i energetike, pa do političkih pitanja.

Na komentar da se sreo sa čovekom koji je u izveštaju Saveta Evrope osumnjičen za trgovinu organima na Kosovu, Dačić je poručio:

- Kao premijer moram da učestvujem u dijalogu. Ja sam Tačiju rekao da je Kosovo njegovo koliko je i moje. Ja sam rođen na Kosovu. Tači je učestvovao u razgovorima u Rambujeu i Beču.

SEDELI NA ODVOJENIM KANABEIMA, OČI U OČI Prema našim informacijama, prvi susret Dačića i Tačija protekao je više u neformalnom razgovoru i nije imao krutu i unapred određenu formu. Dva premijera imala su prevodioce uz sebe. Sedelo se za klupskom garniturom, koju Ketrin Ešton ima u svojoj kancelariji, i to tako što je svaki od učesnika imao za sebe odvojen kanabe. U čelu je sedela Eštonova, a sa njene leve i desne strane Dačić i Tači. Tako su, kako opisuje naš izvor, bili u prilici da preko stočića mogu da gledaju jedan drugog.

Posle jednočasovnog susreta, dva premijera su odvojeno izašli iz sedišta EU, a visoka predstavnica se oglasila saopštenjem.

- Cilj susreta je da se nastavi dijalog, koji olakšava EU. Pošto sam s Dačićem i Tačijem imala odvojene razgovore, predsedavala sam zajedničkom sastanku, koji je protekao u dobroj i konstruktivnoj atmosferi - prenela je Eštonova.

Po njenim rečima, postignut je dogovor da se kontakti nastave:

- Složili smo se da nastavimo dijalog za normalizaciju odnosa između dve strane i premijeri su istakli posvećenost zajedničkom radu. Uskoro ćemo se ponovo sresti. Čvrsto verujem da je dijalog u interesu obe strane. Cilj je da se poboljša život građana i da se pomogne u rešavanju problema i, na taj način, da se Srbija i Kosovo približe EU.

Potpredsednica Vlade za evropske integracije Suzana Grubješić poručila je, za “Novosti”, posle briselskog susreta:

- Pošto smo predložili politički dijalog na najvišem nivou, uz podršku EU, do susreta sa Tačijem došlo bi pre ili kasnije. Neki su se sa Tačijem viđali nakon silaska sa vlasti, a Dačić na početku mandata. To govori o spremnosti ove vlade na dijalog i na rešavanje problema, a ne samo na marketing i obećanja.

Predsednik Narodne skupštine Srbije Nebojša Stefanović ističe da je Srbija pokazala ozbiljnu spremnost da nastavi dijalog sa Prištinom:

- Nastavak dijaloga Beograda i Prištine jeste uslov za dalji napredak Srbije na putu ka EU.

Od srpskih stranaka, susret je jedini osudio DSS:

- Potpuno je neprihvatljiv susret sa Tačijem, protiv koga je podneta krivična prijava zbog najtežeg krivičnog dela. Skupština Srbije još nije usvojila platformu za pregovore o KiM, niti je donela odluku i ovlastila bilo koga da može da se sretne sa bilo kojim albanskim separatistom - rekao je Petar Petković, portparol Koštuničine stranke.

Čedomir Jovanović, lider LDP, rekao nam je da će susret premijera Srbije i Kosova biti pozitivan događaj samo ako se time konačno smiri višegodišnje traumiranje javnosti i bavljenje perifernim elementima budućih pregovora.

Predrag Simić, profesor međunarodne politike, pretpostavlja da je Dačić pod pritiskom prihvatio susret sa Tačijem, koji nije u interesu Beograda:

- Do tog susreta bolje da nije došlo. U nastavku će se desiti ono što budu tražili EU i SAD. Biće to više ceremonija nego dijalog. Ako je pritisak bio veliki, a to zna samo premijer Dačić, onda može da se kaže da je on preuzeo na sebe veliki rizik. Seo je za sto sa Tačijem bez državne platforme.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (177)

momcilo

19.10.2012. 13:28

Srbija nije spremna za pregovore, nije obezbedila albanske politicare na svojoj strani, samo predizborna kampanja Obamu kosta milijardu AD , sa kojim fondom Srbija misli finansirati pregovore , kada je narod gladan. EU politicka masina je vec odradila posao, unakrsnim politickim izjavama su zbunili srpske politicare, EU mediji rade svoj posao, srbi su vec prikazani kao rasisti, ako srbija sada udje u pregovore , zavrsice kao i 90tih,na severu kosova se moze desiti oluja , sto EU i ocekuje

Kamikaze - Bozanski vetar

19.10.2012. 16:24

@momcilo - Pazi da te ne oduva ko stare Ilire (neka mi oproste sto ih imalo povezujem sa onima koji danas tvrde da imaju nekakve veze sa njima)!

Rade

19.10.2012. 17:07

@momcilo - U srpskom Ustavu stoji da je Kosovo sastavni deo Srbije. Tu je i Rezolucije Skupstine Srbije o Kosovu. Na severu Kosova Srbija ima sve svoje institucije. Tu su i razne krimanalne grupe koji plackaju ne samo srpski narod vec i albanski. Srpske vlasti ne priznaju nezavisnost Kosova. Cemu onda razgovori. Pristanak Dacica da razgovora sa Thacijem ne znaci nista drugu sem priznanje legimiteta Kosovske drzave.

D. Morrissey

19.10.2012. 14:18

Mnogo pametno gos. Dacicu sa bilo kime i sa svaku temu. Sto bi se reklo daj sta das. Kao prvo niko na svetu ne pregovara sa teroristom osim vas. Akao drugo niko ne pregovara o svojoj teritoriji osim vas u Srbiji. A izgovor je mi hocemo u EU i EU nema alternativu. Dal covek koji ijole normaln moze ovu vasu strategiju da shvati??

EU

19.10.2012. 15:37

@D. Morrissey - Srbiji je preostalo samo da razgovara s vladom Kosova kako bi se olakšao život stanovnicima ili druga solucija zaratiti sa Evropom.Treće opcije nema.

Duleee

19.10.2012. 15:58

@D. Morrissey - Pises sa ironijom kako "EU nema alternativu" ali si zaboravio da pomenes da ti zivis u toj istoj EU!!! Lepo je Austriji ili Nemackoj ili gde god, a...?! Je li folirantu?!

Srbenda

19.10.2012. 15:59

@D. Morrissey - @EU, Ne olaksava se zivot stanovnika pregovorima vec jacanjem ekonomije i razvojem drustva. Dvaneast godina smo gledali kako nam demokratska vlast slabi ekonomiju i osiromasuje drustvo a sve uz blagoslov EU. Cilj je bio da se Srbija za pregovaracki sto dovede totalno ponizena i nemocna da se odupre ucenama. Ako sadasnja Vlada ima nameru da prezivi sledece izbore, okrenuce se razvoju i napretku Srbije na sveopste dobro. Mislis li da ce za tako nesto bilo ko iz Vlade biti nagradjen od EU?

Uvjeti

19.10.2012. 17:18

@D. Morrissey - Nema ucjena,postoje uvjeti i mjerila kako bi Srbija postala dio Europe.Pravosuđe,korupcija,kriminal.Ekonimija investicije i zapošljavanje.

Руварац

19.10.2012. 19:13

@D. Morrissey - Зоки је само спомену реч "РАТ", а теби већ пуне гаће.

драго.ца

19.10.2012. 20:11

@D. Morrissey - Нема ни увјета. Има само услова.

DejanRS

19.10.2012. 15:36

Osnovni problem koji danas imaju Srbi a usput i glavni uzrok tekucih problema jeste sledeci: srpski pregovaraci znaju sta nece ali ne znaju sta hoce. Ima li jednostavnijeg objasnjenja? Uzmimo za primjer Republiku Srpsku. Milorad Dodik je jedan od rijetkih srpskih politicara koji zna sta hoce ali isto tako i zna sta nece u svojoj spoljnoj politici. E vidite, rezultat toga jeste jacanje RS na svim pozicijama u medjudrzavnim odnosima ali i nemjerljivo bolja pozicija u odnosu na protektorat OHR-a.

Charly - Beograd

19.10.2012. 18:42

@DejanRS - Ostavi se srpske izmisljotine u Bosni.Svi znamo kako je ona stvorena i ona ne sluzi na cast i primer nikome.

DejanRS

19.10.2012. 19:30

@DejanRS - Ti ocigledno ne znas kako je stvorena...Za tvoju informaciju mi ( Srbi ) smo ovdje 1380 godina...

fridomn

19.10.2012. 21:42

@DejanRS - Jeste li primetili da svi ovi što najviše pluju po Srbiji pored nadimka ili imena imaju obavezno neki srpski prefiks tipa SRB,BG i slično...

Zoran

19.10.2012. 15:40

Ako je ovo tačno onda Dačić mora na prvu slobodnu šljivu. Sa ubicama se ne razgovara i ne pregovara!

DK

19.10.2012. 15:44

Kosovo je vec otislo,pitanje je ko i kako ce ga dati.Ako je EU i SAD tiliko stalo dó toga neka odpisu sve predhodne Srpske dugove,bezbednost srba u pokrajini osigurati sa bezbednoscu albanaca u Srbiji,i da krenemo od nule ljudi. 11 god sam preko,necu dami dete raste medju ovim napismenim pedofilima,hocu kuci. Da to sada uradim,neznam,moji sa mojih 200 neznaju dage udaraju,vi to znate bolsje nego ja.

Stefan

19.10.2012. 16:11

@DK - Prijatelju, nemoj ti ovamo ni da se vracas. Kad si otisao kad je najteze, a prodao bi i Kosovo zarad neke sitne radosti. Ostani ti lepo tamo, mozda ti i nisi za bolje od tih nepismenih i ostalih

Posmatrac

19.10.2012. 16:21

@DK - Onda brate ostani tu medju nepismenim pedofilima ili se vrati pa se bori za domovinu ako ti je nazad. A ne pobjegao kad je bilo gusto i kukumaces iz tudjine.

Lala iz Banata

19.10.2012. 15:57

EU zna sta je srpska politika, i koji su postignuti rezultati na zadnjem sastanku.

ivan

19.10.2012. 16:16

Ove sto bi da ratuju bih pitao par pitanja:1. Da li su bili u ratu?2. Da li bi isli u rat dobrovoljno?3. Da li bi slali svoju decu u rat?Ne glupirajte se - protiv koga u rat, protiv NATO-a i njihove vojske na Kosovu?

grejzi

19.10.2012. 19:11

@ivan - ako neko moze da salje svoje sinove, bracu i oceve da osvaja i gine za tudje zar ja ne mogu za svoje?

драго.ца

19.10.2012. 20:17

@ivan - Ако Србија уђе у ЕУ (НАТО) таквих дилема неће бити. Слаћете своју децу у Авганистан, Сирију, Иран...

anonimus

19.10.2012. 22:59

@ivan - Sta je Ivane, strah te za ovaj privremni opstanak na planeti? Kazu casrtvo nebesko je za vjek vjekov... ocigledno si zaboravio da su tvoji preci pre tacno sto godina ratovali protiv jedne od najmocnijih sila u evropi(Turaka) i nisu plakali za sinovima, bracom i drugovima... za junacima se suza ne pusta...

sreto

19.10.2012. 16:31

Ala ga ovi iz Tanjuga lupaju! Nemoze te nazivat tacija premijerom, ako Kosovo nije priznato (bar od Srbije)

nicko 78

19.10.2012. 16:36

Iskreno pozdravljam odlucnost nase vlade da se iznadje resenje za Kosovo,i nadam se da ce istrajati na tom putu,ali iskreno nemam poverenja u gospodju Eston,pitam se kakve li su nam uslove sad nametnuli

cerova-arilje

19.10.2012. 18:48

@nicko 78 - Dačić i Tačić kako to lepo zvuči,ma dogovoriće se oni i o priznanju i o organima,cilj opravdava sredstva ,Dačić i njegov upokojeni šef su započeli da sredjuju stvari na KiM pa sada će on sam to da završi,sposoban je to političar izaći će kao pobednik ,setite se oni su dobili i rat na KiM.

Mali bata

19.10.2012. 16:45

Nisam cuo izjavu Dacica ali u samoj formulacij prepoznajese pogresni proces u vodjenju dialoga.

Mile

19.10.2012. 18:22

@Mali bata - Cuti bre,,treba ga podrzati da se to vec jednom okonca i stave potpis na priznanje,, bolje tako nego da aktivira "milosrdnog andjela" drugi deo,,!! ;-))

Mali bata

19.10.2012. 18:35

@Mali bata - Nemam ja nista protiv da se deca igraju, a zna se ko moze da potpise.

Petrit

19.10.2012. 18:36

@Mali bata - Albanac koji se potpisuje pod Mile. Bolje da sklonis svoje prljave komentare. Bicete nezavisni kada ja postanem papa.

Mile

19.10.2012. 18:49

@Mali bata - Petrit,@ ziv ti majka, ja sam Mile od rodjenja, i lojalni gradjanin republike Srbije,,!! ;-))

grejzi

19.10.2012. 19:08

@Mali bata - mile, tako ste se busali i za vreme turaka pa ste posle kumanovske bitke kukali kako bije srpska vojska. u vreme svake sile vi ste bili poltroni i cinili zlocine al seti se kakav je uvek bio kraj. samo se ti nadaj da ce ovog puta biti drugacije. zivi bili pa videli.

grax

19.10.2012. 19:45

@Mali bata - Pa Mile,mozda si gradjanin Srbije,ali lojalan?????....ko i ovi siptari.

naranca

20.10.2012. 01:31

@Mali bata - @mile.Nek aktiviraju palog andjela u Siriji ako mogu i smeju.Jao pao.

Konstantin Petrovic

19.10.2012. 16:53

Ako je Kosovo stvarno otislo sto nam ga i dalje traze, ako vec imaju moc i mogu da ga uzmu sto se ustrucavaju ???Srbija bi trebalo da pozove u goste oko 10.000 Iranskih vojnika, Ruske baze kako bi "stitile" juzni tok koji se gradi... i slicno ako shvatate na sta ciljam...Evropa bi drhtala kao prut !!!

krsma

19.10.2012. 18:44

@Konstantin Petrovic - iz tvojih usta u bozje usi ali ovde je uvek bilo i bice prodanih dusa koje misle samo na budjelar.Ideja o gostoprimstvu Irancima odlicna kao i sa Rusima pa onda neka pravdoljubiva gospoda sa Zapada inace povremeno sklona genocidu i najbestijalnijim izlivima mrznje[recimo kuvanje i pecenje prezivelih posle junackog napada na nemocne u gradu Mara od strane krstasa] nastave da dele lekcije o ljudskim pravima,demokratiji itd.

anonimus

19.10.2012. 23:01

@Konstantin Petrovic - Zamni ruske baze sa s-400 zemlja-kosmos i koju interkontinentalnu raketu dugog dometa sa nekoliko nuklearnih bojevih glava... da vidis da li ce neko u evropi da nam pisne kada mozes da naciljas bilo koji glavni grad...

lule

19.10.2012. 16:57

Dvadfeset godina, trebalo je da shvatimo, stvarnost !!! Nazalost, narod koji uvek kasni, a to obicno kosta, i uvek ce nas kostati !?

Нови cрпски шеф без бубица

19.10.2012. 17:30

lule! Kolonizatore Srbije nije briga za narod.

jasno je

19.10.2012. 17:41

Efikasna ova Estonka:Lani naruzi Dodika i natera ga da ponisti vec donesenu odluku o rapisivanju referenduma o pravosudju reklavsi mu da se takav referendum moze raspisati jedino unutar cele BH a ne unutar samo jednog entiteta.Sada natera Dacica i Tacija da se sastanu i pored onih izjava predsednika Srbije [o Taciju]Ovim susretom je Srbija pokazala da na neki nacin odustaje od vec raspisane poternice za Tacijem jer se predsednik vlade Srbije sastao sa osobom sa poternice

DejanRS

19.10.2012. 19:08

@jasno je - To je u najmanju ruku netacno. Republika ima pravo na referendum. Estonka je natjerana da dodje u Banja Luku a ne kao do sada, dodje u Sarajevo, digne glavu i ode. RS je eksplicitna: Jedinstvena BiH-ne dolazi u obzir po cijenu EU integracija.

istinu, dajte mi istinu

19.10.2012. 19:19

@jasno je - Ako kazes da je 'netacno' zasto je Dodik onda odmah po njenom odlasku naredio Naodnoj skupstino RS da ponisti vec donesenu odluku o referendumu.??A za tvoju informaciju: Estonka je tada PRVO dossla u sarajevo, sastala se sa Inckom, nocila, ujutru se javila gazdama tj troclanom predsjednistvu i tek onda otisla u BL

DejanRS

19.10.2012. 20:10

@jasno je - Estonova je prvo dosla u BL-Sarajevo je negodovalo danima zbog toga. Osim toga-predsjednik je naredio parlamentu!? Bojim se da gubim vrijeme s tobom.

Mile

19.10.2012. 17:54

Prekrasno je videti dva premijera iz dve suverene drzave ,,kako se rukuju i osmehuju jedan na drugoga. Sledece godine,, a nadamo se svi prijateljska fudbalska utakmica KOSOVO-SRBIJA,, ziveli,,!! ;-))

grejzi

19.10.2012. 19:06

@Mile - ako je suverena drzava sto se onda sastaje sa dacicem? sto traze od srbije da ih prizna? zaboravili ste da ste na kosmetu zahvaljujuci nato-a.....

@Milijana

19.10.2012. 23:28

@Mile - "Prekrasno" videti kako jedan posten albanac lojalan Beogradu vezba srpski... P.S. Jedino ako si umislio da si Keti Eston pa si nesto i video kao sto kazes

nemi posmatrac

19.10.2012. 23:29

@Mile - Sto je najveci crnjak ti i ne zivis na Kosovo i Metohiji...

mini ME

19.10.2012. 23:39

@Mile - Molim te obecaj mi da ces dodji u BG na tu prijateljsku... Sa sve onom vranom na crvenom stolnjaku... Nemoj da me razocaravs.... Ko neki sto dolaze na koncerte pa se predstavljaju kao Turci, Spanci, Sirijci i sta im sve ne pada na pamet... Dodji "Mile" molim te....

Paranoja

19.10.2012. 23:41

@Mile - Reci, kad siptar napise za sebe da je Mile i ostavi kometar na srpskom jeziku...

naranca

20.10.2012. 01:28

@Mile - @paranoja.Ma to je Matija samo pod drugim imenom.Sta ce covek leci se na ovaj nacin.Al mu izgleda slabo ide.

markoKM

19.10.2012. 18:01

sta slusate ove sto pricaju kosovo je otislo pa ako je otislo sta hoce sad od nas?dok mi ne priznamo sve je to njima dzaba nema drzave sve je to vestacki ne drzi im vodu

Miki

19.10.2012. 18:29

Kosovo nije ni tvoja ni tacijeva, nego onima koji tamo zive!!To su 1.700 000 albanaca i ostala manjina! Zbogom

Vladimir Mitic

19.10.2012. 18:40

@Miki - Ovi politicari ponekad zastrane, pa umisle da su teritorije i narod nasledili od predaka. Otuda i njihovo izivljavanje nad nasim zivotima.

Mila

19.10.2012. 18:44

@Miki - Miki, a da ja i još desetoro dođemo i izbacimo te iz tvog stana da li će taj stan i dalje biti tvoj?! Ako je Kosovo njihovo zašto nam ga traže!?

grom

19.10.2012. 18:46

@Miki - @miki onda i francuska treba dati dio teritorije onim 5 miliona muslimana koliko ih tamo zive. A albanci zive u albaniji. I kosovo je oteto i tacka. Bice prokleto za vijek vijekova .

iz glave

19.10.2012. 18:36

Premijeru Tome Vucica da li ces tako da delis i svoju imovinu kada ti je lopov otme ... svaki razgovor i dogovr sa njima nas cini jednakima , a to znaci da ce nas i prijatelji i neprijatelji sve manje ceniti i postovati

Dragan Prvi

19.10.2012. 18:39

Da li je moguce da se gospodin Dacic susrece i razgovara, a verovatno i rukuje sa covekom koji jos nije na sudu dokazao da nije kriv za uzasne zlocine nad Srbima. Sutra ce Evropa da kaze: Vi pregovarate sa tim covekom, vi ste ga prihvatili, on nije kriv nizasta, mogli ste da kazete da ce te pregovore voditi sa drugim licima. Ovo je uzasna sramota , ovo je nepostovanje zrtava ovoje gnusno, ovoje.... Nijedna zemlja na svetu nebi posla na tako nesto, ovo je jedan od razloga sto Srbiju ne cene.

dali je Dacic pomilovao Tacija

19.10.2012. 19:24

Pitam se: Dali je Dacic, koji je predsednik vlade, ali i ministar policije susretom i razgovorom sa osobom za kojom je Srbija raspisala poternicu, pomilovao tu osobu ??????

seljakLA

19.10.2012. 19:33

Bre Dacicu men su u skoli ucili da je Kosovo srpsko, u kuci me isto ucili, a ti sad sa ovim delis Kosovo fifty- fifty, gde ce ti dusa.

zoki

19.10.2012. 19:51

istina samo istina mora se znati koje zapalio prazne kuce ko je potjerao narod iz svoje kuce koje ucinio zlocin

merilin

19.10.2012. 19:56

Zemlja nije oteta već su je srbi prodali za vreće para i pokupovali kuće po srbiji a pare stavili u banke :p

Djordnao

19.10.2012. 21:03

@merilin - Ljubormora i zavist!!! Gresi!!!! E zato nam je tako kako je!!! Kosovo je Srpsko jer je sastavni deo zemlje kao sto je Cikako Americki iako je u njemu najmanje amerikanaca... Covek ima pravo da proda kucu i da se preseli tamo gde mi je bolje ali to ne znaci da je prodao drzavu!!!!! Prodajom placa ili stana se ne prodaje drzava vec plac ili stan!!! ZLOONEMERNA ZAMENA TEZA...

naranca

20.10.2012. 01:23

@merilin - @djordano.Jeste ako prodaju ne preti oruzana pretnja.Jesi citao komentar gore?Gde ti zivis???

Samo da se zna...

19.10.2012. 20:16

Dacicu, Kosovo i Metohija nisu ni Tvoji ni Tacijevi; Oni pripadaju Srpskom Narodu i Republici Srbiji. Kosovski Albanci mogu samo da budu NACIONALNA MANJINA, pa i da ih bude i 99.99%. Ako im se to ne svidja, vrata su im otvorena i mogu ici, kao sto su mnogi i otisli, u njihovu nacionalnu drzavu Albaniju, ili u pecalbu u Svajcarsku ili Arizonu. Sretan im put!

Branko Samac

19.10.2012. 20:17

Glavno pitanje na koje EU mora Srbiji da odgovori je: Ako su Srbi u ranijem preriodu stvarno terorisali Albance na Kosovu kako to da je broj Srba na Kosovu neprestano opadao? Nije li ta činjenica dokaz terorisanja Srba na Kosovu od strane Albanaca a ne obratno kako tvrdi EU.

Petarkralj

19.10.2012. 20:18

Tu smo, gde smo.Puno vremena nam je trebalo da to shvatimo ali tuzna prica se priblizava svom kraju.Oni koji su se do juce kleli u Kosovo u kolevku Srpstva,oni sto su sekli Turske ruke sa sve barjacima,upravo oni ce nas koliko sutra uveravati kako je bolje ovako ,da budemo dobre komsije sa Siptarima dok nam nisu oteli i jug sa sve Vranjem.A za uzvra mozda jednoga dana nas prime u EU koja ce onda od nas da uvozi krastavce i paprike jer nista drugo i ne znamo da napravimo.Jad i beda.

Dali

19.10.2012. 20:27

Mozete vi sve lepo da se dogovorite i sve da funkcionise dok ne dodje do pregovora o statusu. Onda ce, ako ne bude kako oni hoce, svi dogovori da padnu u vodu, srpske crkve i imovina da budu spaljeni, a Srbi povratnici poubijani i proterani. I? U sta ste protracili vreme dogovarajuci se o sitnicama?Prvo status pa onda sve ostalo.

MT USA

19.10.2012. 20:30

Dacicu, delis Kosovo a to je protiv Ustava.Posle ces da kazies kako nisi znao ili nisi ti tako mislio. Razmisli bre malo PRE nego sto se istrcis, pirtaj, trazi da ti nacrtaju, nemoj vise da nas sramotis kako ni premijer ne zna Ustav.

A ja NAIVAN i mislio ...

19.10.2012. 20:31

... da ce ministar policije Republike Srbije Dacic da uhapsi Tacija, preda ga Katarini da ga gospodja transferise u Hag, da odgovara za zlocine za koje se tereti ... a ono, gle, Dacic bi sa Tacijem da deli Kosovo !!!!!!!!! Gde se sakrio onaj Tadic da uzme neku lekciju od Dacica, i zameni ga kao premijer !!!!!!!!

Mica pevacica

19.10.2012. 20:31

Kosovo nije otislo samo od sebe! crnogorac je srpski narod sa kosova proterao a Kosovo izolovao.

Branko

19.10.2012. 20:41

Polako ljudi moji, i Dveri, kada tome dođe vreme ulaze u rudu koja vodi ka EU, opušteno i po pameti, živi bili pa videli kako se i g.Obradović rukuje, grli i ljubi sa g.Tačijem, biće to negde oko 2035.god. ali godine nisu važne.

sumadinac

19.10.2012. 20:53

Kucni prag ni bih napustio po cenu zivota,sve je pocelo prodajom za velike pare 80ih godina a kulminiralo 90ih,pravi gubitnici su Srbi koji su otisli zadnji.Kada prodas nesto svestan si da to nije vise tvoje,bar bi tako trebalo da bude!

MORAVAC

19.10.2012. 23:48

@sumadinac - Prodao bih i ti da si bio na Kosovu ne samo 80-ih nego i 70-ih kad je sve pocelo.Sve su to oni odradili na legitiman nacin ali "nocu su pretili da ce ti sav dom pobiti ukoliko ne pristanes".Jos se secam coveka koji je bio kod mog oca i trazio pomoc da se preseli u nasu okolinu jer su mu siptari dali rok od mesec dana da se iseli.Nazalost drzavni vrh na celu sa "titom" nije hteo da zastiti Srbe.Ne bih ni ja napustio svoj prag ali bih svoju decu makar sklonio na stranu,da ima ko da me osveti.

Aleksandar

20.10.2012. 00:34

@sumadinac - Vi Sumadinci ste jaki ljudi, na recima. Kunete se da se nikad ni pred kim ne bi povukli, steta je sto se niste nasli u istoj situaciji kao i Kosovci pa da vidim koliko drzite do svoje reci. Kladim se da bi ostali samo oni koji nemaju kuda.Ljudi su ljudi, ma koliko se oni divili izmisljenim herojima iz epskih pesama.Porodice ne idu u rat, vec se brinu za svoje clanove i ne zele da rizikuju da nekoga izgube. Vojnici idu u rat! Ne verujem da su Sumadinci drugaciji, i oni su, ipak, samo ljudi.

seni

20.10.2012. 04:20

@sumadinac - @moravac ti kao da imas albanske krvi jer osvete su albanska tradicija a ne srpska

KASTRIOTI

20.10.2012. 09:30

@sumadinac - Nije istina da su se srbi iselili sa Kosova jer su bili prisiljeni ta to ucine,nego su se iselili jer su dobivali duplo vise novca nego sto to realno i kostalo.Ovo sto vam kazem,budito 100% sigurni jer sam jednu deceniju i ja sam ziveo u Pristinu i prvi moj komsija bio srbin,mogu imenom to da vam kazem.Jos i danas imam prijateljske veze sa njim.U drugim novinama (a i sam Thaci to priznao) pise da su se rukovali sa Dacicem,bas lepo sto su se rukovali.

MORAVAC

20.10.2012. 15:18

@sumadinac - @seni.....Kao prvo nemas ti nemas pojma sta je srpska tradicija a kamoli sta je albanska.A sto se tice istorije tu samo "srpska" postoji,za vasu niko nije ni cuo.

Mirjana

19.10.2012. 21:17

Kada ce ovi politicari prestati da ponizavaju, unistavaju Srbe?? Ni jedna zapadna zemlja ne pregovara sa teroristima, a narocito sa glavnim,koji je ne cuvene zlocine pocinio nad nesrecnim nasim mladicima.Na kraju, zasto ne naucite nesto korisno od "zapada"?

Logicar

20.10.2012. 07:23

@Boris Tadić - Strategiju DS je pokazala da nije u stanju ni ispred ogledala sebe da prepozna.

Milad

19.10.2012. 22:49

Zar ne vidite da su političari kao pelene. Povremeno ih mijenjamo iz istih razloga?

Miljan

19.10.2012. 23:04

Gosn. Dačić nije smeo da se identifikuje sa Tačijem, ni u kom smislu! Niti su im isti životni putevi i stil borbe, niti im je poreklo poredljivo.Kako nešto može da bude zajedničko između krvnika i normalnog čoveka?Kosovo je oteto i nije Šiptarsko, niti će ikada to da bude!

Prizrenac

20.10.2012. 18:46

@Mihailo - Gresis ti, gresi Dacic . Kosovo je svih onih koji zive i rade tamo.

Царствије Душаново

19.10.2012. 23:52

А што ми од њих не тражимо стари срБски град Скадар, а и целу северну Шиптарију и не само северну јер све је то наше, и било би сада да не беше Италијана. Они су Илири колико и ја Марсовац.... Пуна Албанија наших топонима, толико о њима као илирима.........

seni

20.10.2012. 04:16

@Царствије Душаново - @carstvije dusanovo ti si najpametniji sve znas samo problem je sto od svega sto znas nista ne razumes

Orah

20.10.2012. 00:09

Aman ljudi, ovo je politička retorika, tek toliko da se "ispoštuje" evropska banda. Nisam nikako ljubitelj Dačića, ali tek sada osećam da se pojavio neko ko je konačno sposoban da uradi nešto konkretno da Kosmet ostane u Srbiji. Mi smo našu priliku za deportaciju Albanaca u Tursku propustili pred početak Drugog svetskog rata u Srbiji. Ne možemo da negiramo da dole živi preko 2,5 miliona Šiptara. Više od autonomije, manje od države.

Bucko

20.10.2012. 00:46

@Orah - Orah , toliko si obrazovan i toliko znas, nezaboravi da Siptari sa Amerima uzece i Nis, historijski to je njihovo....

naranca

20.10.2012. 01:13

@Orah - @orah.Sta lupas covece?Kakve deportacije.Kojih 2.5 mil?Ima ih oko 500 000.

Radula Homoljski

20.10.2012. 00:23

Iako je tema komleksna ja bih da pojednostavim kao matematičku formulu. Kosovo pripada narodu koji na njemu živi, radi i muči se. Ni njihovo, a ni naše. Narodno! Po meni se ne nameće pitanje čije je Kosovo, nego čiji je narod koji na njemu živi. Ako je narod naš i Kosovo je naše. A čiji je to narod? Odlučuje li o tome Tači, Dačić ili EU? O tome valja razmisliti i naći rešenje formule. Do sada ni jedan naš političar ne reče "naši Albanci"? Pa šta očekujemo onda?

Teodor

20.10.2012. 09:19

@Radula Homoljski - A čiji su proterani stanovnici Kosova, od strane šiptarskih ekstremista?Proterani su gotovi svi nealbanci, pretežno Srbi. Zašto čak i Albanci-katolici napuštaju Kosovo? Dakle čije je Kosovo? Pa onog ko je bio bestijalan da protera sve druge.

satelit

20.10.2012. 15:59

@Radula Homoljski - Otkad za sebe znam siptari na kosovu su stalno delovali ekstremisticki pljackali palili rusili groblja prebijali decu i starce jednom recju divljastvo kada su za to hapseni i osudjivani vlast su nazivali pendrek demokratija i sada se to ponavlja opet i to se nikad nece zavrsitizakljucak divljaci priznaju samo silu

pera

20.10.2012. 01:01

Dacic je danas napravio veliki korak i dokazao je svima koliko je Srbija spremna za dijalog sa Kosovom!!!

Marija

20.10.2012. 01:16

Dacicu, prvo,Kosovo i Metohija su srpske zemlje! To nije privatno vlasnistvo ni tvoje ni Tacijevo! Drugo, kako si mogao da pruzis ruku coveku koji je umesan u ratne zolcine prema narodu kome pripadas?!? Nisi se rukovao zvanicno ali nezvanicno jesi, koga pravis budalom?!? Kako se osecaju porodice mucenika kojima su na tako zverski nacin vadjeni organi?!? Kako se osecaju porodice mucenika kojima se jos ni sudbina ni grobovi ne znaju?!? I koje si dobro Srbiji doneo ovim cinom?!?

Mile

20.10.2012. 12:34

@Marija - Marija smiri zivce,,Kosovo nije stalno bili srpsko, sada se pravda vratila na svoje to jest Kosovo Kosovarima. Nisi spomenula srpske zlocine nad Albancima, kojih je bilo daleko vise od tih par bubrega sto ih spominjes,,!!Gospodin Thaci je premijer koga uvazavaju sve zemlje EU-e a teroristi i zlocinci se nalaze u Hagu i igraju sah,,!! prijatan ostatak dana zeli ti Mile, ;-))

Marija

20.10.2012. 16:18

@Marija - E moj Mile, "par bubrega" kazes !?! I zlocin opravdavas zlocinom! U ratu nema nevinih, zato rat i jeste najveci zlocin. Srbi koji su optuzeni za ratne zlocine su u Hagu a nekima se sudi i ovde.Albanci optuzeni za ratne zlocine i trgovinu ljudskim organima su na slobodi.Medju njima je i Taci.Ne mislis valjda da je u redu da pravda bude selektina? A sta se tice toga da li je Kosovo oduvek bilo srpsko ili ne, uzmi knjige i pogledaj sta o tome pise tamo.Zavrsavam polemiku i zelim ti sve najbolje!

Prizrenac

20.10.2012. 18:41

@Marija - Koje knjige . Mislis li na one knjige koje su pisane od vasih istoricara . Oni su pisali te knjige kako se njima htelo .

naranca

21.10.2012. 00:29

@Marija - @mile.Nisu svi u Hagu.Nije tvoj imenjak Mile Mercep.Jel ti on neki prijatelj?

"rukovanje"

21.10.2012. 11:06

@Marija - Nisam se nikada u zivotu potukao ali zaista imam zelju da se malo "rukujem" sa Miletom.

seni

25.10.2012. 13:32

@seni - nema veze ko moze i car dusan. thaqi prihvata sve koji predstavljaju srbiju

Rambo

20.10.2012. 05:54

Dacic Taciju: Kosovo je moje koliko i tvoje, Taci Dacicu : Popuni formular za pasos pa dodji kad kod hoces.

goca

20.10.2012. 11:09

@kosovar - ;kosovar; odakle ti to pravo da dajes takav komentar kosovo je uvek srpsko bilo i ako bog da i ostace.A ti ces biti taj koji ce ako ti nesto zatreba doci u beograd u vasu ambasadu. Prepotentan si i drzak

@kosovar

20.10.2012. 11:41

@kosovar - Koliko ste ste "kosovara" imali na popisu stanovnistva? Sta je to?

Aleksandar

20.10.2012. 14:39

@kosovar - Isto toliko koliko i Atlantidjana i Spartanaca - nula!Kosovari ne postoje, postoje Srbi i postoje Albanci, ali ne i Kosovari.Kosovari su izmisljena nacija, znam da se svi Albanci na Kosovu deklarisu kao Albanci, kazu ''mi Albanci'' a ne ''Kosovari''.Ja to znam jer sam ja Srbin sa Kosova.

Nova generacija

20.10.2012. 08:48

To je crnograska logika, narod Srbije ne moze da izglasa nepoverenje, samo oni ko su me postavili.

Niksicanin

20.10.2012. 08:56

Razgovori - da, ali da se nikad ne zaboravi da je Kosovo Srbija i niko ne sme preći tu crvenu liniju. Vreme je da se izađe u javnost sa platformom za razgovore. Pregovori će biti teški ali se uzdam u mudrost pregovarača.

peric zoran bogosavac

20.10.2012. 09:48

Ima jedna pesma nase velike pesnikinje Desanke Maksimovic,koja se zove:VERUJEM!Tako i ja verujem u premijera Ivicu Dacica da ce uspeti u svom naumu i teznji da Kosovo ostavi u okvirima Srbije,jer njegova metodologija se svodi na konstruktivnim razgovorima o svim pitanjima,a to je dobro,jer nece biti tenzija i pritisaka sa strane!Srbija propasti nece,ona je naucila da pati,ali i nas narod da nam Dacic zeli sve najbolje mora da shvati!Iskusno i mudro sa blagom retorikom uspecemo,jer Kosovo je nase

Tito

20.10.2012. 10:00

Daj bre Ljudi StO se zanosite Koje Kosovo dobro je da Nam nece trebati Vize da idemo Dole

Gale

20.10.2012. 10:03

Šiptari likuju samo kada dođe okupator. Njih i ne interesuje država. Oni da su za državu sposobni ne bi Albanija bila u rangu centralnoafričke države trećeg sveta. Oni se kao deca rugaju da ih sada ne kontrolišu Srbi nego nato. Pa ok, dok je nato dole, srpskih institucija nema u većem delu Kosova. Kada ode , zna se.

Нови cрпски шеф без бубица

20.10.2012. 10:21

Logika politike nije uslovljena retorikom, svako mora da je onakav kakv jeste i da bide ono sa jeste.

bole

20.10.2012. 11:14

... Da je Sloba pre dvadesetjednu godinu reko isto Rugovi , narod se nebi ubijao, i svi bi ostali na svome......ovako guslaj......

sta bre IZNENADA ?

20.10.2012. 11:21

Kolika je sansa da se ovaj susret dogodio iznenada? 0,0000000000001 % !Farbajte nekog drugog.

Tadici & Dacici vs Tacic & Co

20.10.2012. 14:58

@sta bre IZNENADA ? - Pa, Burazeru ... za jednoga ce sigurno biti mnogo dobro - a znamo i za koga ! Ovaj drugi ce da (nam) farba jaja za Uskrs. Boze oprosti mu (ne) zna sta radi!

Similis simili gaudet

20.10.2012. 11:34

Dacicu, ne zaboravi da se ne moze sa kriminalcem i ubicom sedeti za okruglim stolom i pregovarati. Da si studirao Filozofski Fakultet, a ne FPN (bivsku Visu Partijsku Skolu), to bi sigurno znao!!! Seti se one latinske poslovice: S kim si takav si! Ako si vec usao u Istoriju Srpsku, ostani zapamcen po DOBROM, a ne po ZLU. Srdacan pozdrav!

Mir i tolerancija

20.10.2012. 11:36

Cije je stado toga je i livada -rece mudrac. Na Kosovu su vecinom Albanci....i livada (Kosovo) je njihova. Naravno,ona je i drugih naroda koji tamo zive -kosovskih Srba,Turaka,Bosnjaka,Goranaca i Roma/Ashkalija. Zar kosovska zastava nema 6(sest) zvezdica koje upravo simbolizuju sve ove narode koji zive na Kosovu.

odgovor mudracu

21.10.2012. 11:00

@Mir i tolerancija - Ni jedna ovca ne zivi vecno, dodje, pase i ode a livada je vecna. A sto se kosovske zastave tice pre bi se reklo da predstavlja one koji su uzurpirali taj teren a ne one koji tu zive.Uporedi tu zastavu sa zastavom BiH, pogledaj jos malo po simbolima kojekakvih americkih vojnih jedinica a verovatno ima jos po svetu takvih masonskih zastava.

DonGorre

20.10.2012. 11:51

Najpre da se sami Srbi medju sobom dogovore da li im je uopste stalo do sopstvene drzave.Da li iko misli da ce se "Evropa" zaustaviti ikad sa ucenama?Pa oni nas i ne zele.Zele samo da nas pretvore u roblje u nasoj sopstvenoj drzavi,kakvu takvu jos uvek je imamo.Igrom velikih sila primorani smo da pregovaramo sa ubicama sopstvenog naroda.Jedini i osnovni zadatak koji SVI moramo da ispunimo je da ucinimo sve kako bismo ojacali ekonomiju.A za tako nesto potrebno je postenja i rada svih nas.

Nova generacija

20.10.2012. 11:52

Prihvati onda to da te niko u Srbiji zeli za vladara a ni EU da ti rukovodis ovim delom njene teritorije.

Besnik Kastrati

20.10.2012. 12:16

Ovakvi susreti i dialog trebao je da bude krajem 90.tih godina da se spreci ono sto se desilo,da bi mogao Dacic da ide u dialog onako kako namerava i on i vlada u Beogradu,ali svakako treba da dodje do jednog konacnog pomirenja Albanaca i Srba,da se ovo pitanje resi jednom za sva vremena,zajedno obe zemlje da se pripoje velokoj evropskoj porodici to je za bolji zivot svih nas u regionu.

arsa

20.10.2012. 15:48

@Besnik Kastrati - Lepo si to smislio Besnik, srbi u vecini proterani, sto do 99-te, sto posle 99-te, dobrim delom pobijeni a njihovi organi prodati, zemlja oteta, imovina privatna i drzavna oteta, pa sad da se mirimo.E to tako nemoze.

seni

21.10.2012. 08:07

@Besnik Kastrati - @arsa pa onda zapocni jos jedan rat koji ces izgubiti i onda opet reci da si pobedio

kuntakinte002

21.10.2012. 11:38

@Besnik Kastrati - @seni. Pre svega rat nije zapoceo "on"(arsa,srbin) vec vi siptari tako sto ste proterivali na razne nacine nesiptarsko stanovnistvo sa Kosova da bi kreirali vasu veliku nezavisnu republiku kosovo. Onako kako je stvorena tako ce biti i srusena. Da bih ti bolje objasnio neke stvari... : Gadafi je bio jedan od najcenjenijih svetskih likova,dok je nekome trebao...Tachi je takodje drag gost zapadnim silama i veliki prijatelj (za sada)..Hoces da nastavim?

arsa

21.10.2012. 11:38

@Besnik Kastrati - Seni, strpljivo cemo cekati svoj trenutak.Nismo ludi da to uradimo sada.Samo je bitno da do tada ne pravimo vise nikakve ustupke.Nije ni vama lako jer ste svesni svojih nedela i zlocina nad srbima.U podsvesti ce vam uvek biti "kada ce doci dan za naplatu".Vasa takozvana drzava je samo privid koja moze nestati kao mehur od sapunice.Toga ste vi svesni.

seni

21.10.2012. 13:48

@Besnik Kastrati - @arsa i kunta kinte rat ste zapoceli od slovenije pa do makedonije. kosovska zemlja je dodeljena srbiji za vreme berlinskog kongresa (bizmark) a tada su evropske sile bile uz srbiju i poslije prvog svetskog rata kralj shs je davao besplatno zemlju na kosovu svim srbima koji su hteli da zive na kosovu. i danas su na vasoj strani jer sta ste vi uradili ostalim balkanskim narodima jos niste platili za sva (zlo)dela i ratne stete itd. ali sve korak po korak. hoces da nastavim?

hej senilni !

23.10.2012. 00:04

@Besnik Kastrati - Bizmark nije bio ni u desetom planu kada su Srbi zidali SKADAR, hoces da nastavim. A za "ratne stete i agresije", ajde oladi, pogledaj ko je sve podigao pusku na JNA i Jugoslaviju, sve sami SS-ovci. Pogledaj ko je investirao u raspad Jugoslavije i zasto pa onda pametuj.

seni

23.10.2012. 12:15

@Besnik Kastrati - @hej senilni ti si toliko pametan da ni nadimak nemas originalni pa kopiras tude nadimke i to ne veoma dobro. vidi se po tvome da ceo svet je bio srbija. raspad jugoslavije je inestirao milosevic jer je htio da od jugoslavije napravi veliku srbiju. a ja sam sluzio jna i znam sta je jna bila. pitaj sebe zasto su svi narodi bivse jugoslavije digli protiv jna i onda pametuj. jna je bila produzena ruka srpske vojske. a da su srbi zidali skadar mozda radili tamo kao zidari

R . SRPSKA leka

20.10.2012. 14:30

naravno da su su se rukovali ,pa oni se srecu nesluzbeno sigurno bar 50 tak puta do sada,za medije kao prvi puta ,ali nesluzbeno sigurno 50-tak puta,.sto odgovara i taciju i dacicu,.pa nas raso se sastajao sa tudzmanom xxx puta ili alijom ,.to medijima treba za naslov ali to je uobicajena diplomatska praxa,.nista novo narod je naivan,..

smesni smo

20.10.2012. 15:27

Samo u drzavi Srbiji je moguce da predsednik vlade i ministar policije [???] te drzave razgovara i pregovara sa osobom za kojom je ta ista drzava raspisala poternicu koja je jos uvek vazeca !!

nikolas_bar

20.10.2012. 15:32

Dacicu mi smo dugo tupili tudje sablje nasim kostima za oslobodjenje kosmeta, nemoj sve te nase zrtve da nosis na savijesti!!! I nasim djedovima je prije 600god bilo isto toliko tesko kao nama danas, mozda i teze.

Нови cрпски шеф без бубица

20.10.2012. 15:41

Srbija nije demokratska pravna drzava, da bi moglo na taj nacin da se vodi poliika. Ja moram prvo da predstavim organizovanu drzavu.

naranca

21.10.2012. 00:25

@Нови cрпски шеф без бубица - U idealnom svetu.ali nismo u idealnom svetu

EU

20.10.2012. 15:52

Kosovo je europsko,dakle ide ka europskim integracijama.Razgovori su vazda dobro došli u duhu dobrosusjedskih odnosa.Kosovo u sastavu Srbije jeprošlo svršeno vrijeme.To nije moguće poslije ratnog pohoda Srba.

a sta bi ti radio

21.10.2012. 10:49

@EU - Da na tvoj narod redovno pucaju u ledja dok radi na njivi, tvoju decu kada se kupaju u reci? Sirio "bratstvo i jedinstvo" (I Tito je imao svoj jednosmerni SSP-Samo Srbi Placaju).Kakvi dobrosusedski odnosi sa "komsijama" onakve vrste, kakvi razgovori sa onima koji su u Prizrenu rekli SVE.AKo se pravis lud, tvoj problem ali to ne znaci da smo mi ludi.Ako si ucenom, mitom, pokvarenom politikom nesto postigao, to opisuje samo tvoj karakter.

Vukovarac

22.10.2012. 08:26

@EU - Potpuno razumijemo kako se osjecate. Tako su na nas pripadnici tvog naroda pucali na njivama, na aute iz zasjeda i slicno. Samo sto smo mi imali muda obraniti nase. Nemojte sramotiti Slavene, Kosovo je vase i pregovorima ga necete zadrzati. To je utopija. Svako ima pravo da oruzjem brani svoje, imate ga i vi. Mi smo svoje pravo iskoristili.

seni

23.10.2012. 12:05

@EU - vukovarac da si ti imao muda da branis svoje ne bi pisao to sto si napisao jer ne znas koliko je albanaca ratovalo u hrvatskoj a ti ako hoces pokloni lijepu nasu srbiji pa se slaveni nece osramotiti a kosovo je albansko. ti nisi pravi hrvat nego madar izgleda

Novosti forever

20.10.2012. 19:31

Pred novom vladom je svakako veliki izazov kako vratiti izgubljeno svih ovih godina i Srbiju vratiti na ispravan put.

Novostiman

20.10.2012. 19:32

Ja mislim kao pravi srbin da je vrhunac bescasca prema srpskom narodu od strane sadasnjeg bivseg lidera DS a pored pogubne politike koju je vodio prethodnih godina i rukovanje sa Tacijem!!!

sven

21.10.2012. 11:06

Kosovo je kočnica Srbije već stotinjak godina... ovo vam je jedinstvena prilika da se oslobodite tog pritiska i da se riješite tereta. Pustite Kosovo da biste sačuvali Vojvodinu.

kadija te tuzi, kadija ti sudi, kadija ti posrednik

23.10.2012. 13:35

ne razumijem zasto bi se premijer jedne suverene drzave sastajao sa trgovcem ljudskim organima, zlocincem, separatistom i teroristom? u vrijeme kada rusija i kina, prirodni saveznici srbije jacaju i pitaju se u medjunarodnoj politici, srbija pregovara sa teroritsima i separatistima u briselu, kao da stav eu i estonove o kosovu vec nije poznat. srbijo, probudi se malo i trzni iz ovog kosmara, dosta vise ponizenja.

sanjin

05.12.2012. 10:31

Dacicev mentora zapoceo (Milosevic), a ucenik mu dovrsio posao (Dacic). Ima neke poetske pravde u ovome sto se desava Srbiji. Ali, sami ste to htjeli. Nitko vam od susjeda ne valja i sviju podrivate. Sada placajte.