• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Hilari Mantel dobila drugog Bukera

Britanska književnica postala je prva žena koja je dobila dve Buker nagrade, i prva osoba koja je priznanje osvojila za nastavak romana.

Mantelova (60), koja je 2009. godine nagrađena sa 50.000 funti (82.000 dolara) za roman "Wolf Hall", sada je dobila priznanje za njegov nastavak "Bring Up the Bodies", što je prvi put da nastavak jednog romana dobije Bukerovu nagradu.

"Bring Up the Bodies", kao i "Wolf Hall" su delovi planirane trilogije o Tomasu Kromvelu, moćnom ministru kralja Henrija VIII.

"Čekate 20 godina da dobijete nagradu Buker, a onda dobijete dve ođednom", izjavila je Mantelova primajući nagradu u Londonu i dodala "shvatam to kao sudbinu i kao glasanje o poverenju".

Urednik književnog dodatka "Tajmsa" Piter Stothard, koji je predsedavao žirijem, rekao je da je nagrađeni roman Mantelove "u velikoj meri nadmašio prvi deo".

"Hilari Mantel je ponovo ispisala pravila istorijske fikcije", rekao je Stothard, dodajući da u njenom delu ima elemenata "Don Korleonea, ali i D.H. Lorensa", prenele su agencije.

"Ovo je krvava priča, međutim, Hilari Mantel je književnica koja razmišlja kroz krv. Ona koristi svoju umetnost i snagu svoje proze da stvori moralnu dvosmislenost", zaključio je Stotard.

(MONDO, Agencije)

Tagovi

Komentari 1

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

v.

Da li su knjige prevedene na srpski?

SERIJE