Vesti

0

Vlada je posvećena pridruživanju EU

Autor: AM

Izvor: Beta/Novi magazin

Vlada je posvećena pridruživanju EU

"Na putu evropskih integracija pred Srbijom se nalaze politički izazovi vezani za pitanje Kosova, ali je vlada spremna da ide u susret tim izazovima i ka mirnom rešenju tog pitanja, jer je svesna značaja koji otvaranje pregovora o članstvu u EU ima za naše društvo i ekonomiju", rekao je Dačić na predstavljanju Bele knjige Saveta stranih investitora u Srbiji.

On je precizirao da se u otvaranju pregovora sa EU postavljaju i pitanja o stabilnosti političkih institucija, vladavine prava, poštovanja ljudskih i manjinskih prava, kao i ekonomske teme vezane za uspostavljanje tržišne privrede i povećanje konkurentnosti.

Dačić je kazao i da Vlada Srbije želi da napravi značajan korak ka EU i da radi na rešavanju svih pitanja koja se postavljaju na tom putu.

On je istakao i da put ka EU nije samo u donošenju zakona već i da se radi na njihovoj primeni, čemu je Vlada Srbije posvećena.

Dinkić: Planiramo pregovore što pre

Ministar finansija i privrede Mlađan Dinkić izjavio je danas da Srbija želi što pre da otvori pregovore sa Evropskom unijom i da planira da se to uradi u prvoj
polovini 2013. godine.

"Pitanje vezano za status Kosova je nešto što se neće postavljati ne samo ovoj, već ni narednoj vladi. Mislim da je bespredmetno o tome pričati", rekao je Dinkić novinarima na predstavljanju Bele knjige Saveta stranih investitora.

Ministar je kazao da je taj plan dogovoren kad je potpisan koalicioni sporazum o formiranju vlade i da se od tog plana neće odustati.

Dinkić je dodao i da sami pregovori sa EU koje treba otvoriti nisu dovoljni. "To je potreban uslov za naš napredak, a mi sami moramo da omogućemo da našim grajdanima bude bolje", naveo je on.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR