Niški profesor nagrađen za YouTube klip

Regionalne vesti - Petak 12.10.2012 - 14:44

Profesor matematike Saša Popović iz Niša dobio je nagradu za najbolji YouTube klip iz matematike.

nagrađeni profesor matematike nagrađeni profesor matematike

Svetski priznata kompanija iz Kolorada u Americi raspisala je konkurs iz oblasti primene fotošopa, ilustracije i kombinacije bilo kog softvera, a baš u ovoj trećoj kategoriji Saša Popović je osvojio prvo mesto.

Saša se izdvojio iz mase profesora kada je u želji da pomogne učenicima oko prijemnog ispita postavio na YouTube postupke i rešanja zadataka iz matematike. Kombinujući svoja znanja iz matematike i informatike i koristeći fotošop on je uspeo da učenicima približi zadatke koji su ih očekivali na ispitu i ova metoda donela mu je pobedu.

    - Trebalo je napraviti video tutorial o upotrebi nekih softvera i ja sam se prijavio i napravio video prilog o tome kako sam snimao klipove uz pomoć kojih  sam pripremao decu za prijemni iz matematike - objašnjava Popović.

Najpriznatiji svetski stručnjaci iz oblasti informatike, među kojima je Dik Mekland, jedan od najvećih poznavalaca fotošopa, ocenjivali su radove koji su se prijavili za ovo internacionalno takmičenje. Svi oni odlučili su da je Popovićev rad najuspešniji.

Najeminentniji stručnjaci iz oblasti grafičkog dizajne bili su oduševljeni njegovom idejom o upotrebi fotošopa i to je Saši Popoviću pored prvog mesta donelo i nagradu, ali on je još uvek nije podigao.

    - Kada dobijete nagradu u inostranstvu morate da platite porez na nju. Moja nagrada je u softveru, ali je velike vrednosti tako da ću privatno naći način da je preuzmem - kaže Saša.

Saša je diplomirao na Elektronskom fakultetu i trenutno radi kao profesor u osnovnim školama Dušan Radović i Branko Radičević, a pre par godina pomogao je učenicima da praćenjem njegovih klipova potpuno besplatno pripreme prijemni iz matematike.

 

Južne vesti

Vrati se na kategoriju Regionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: