Subota, 18.04.2009.

20:02

Konvencija EAA 2010. u Novom Sadu

U Lozani je subotu na kongresu Evropske atletske asocijacije (EAA) jednoglasno odlučeno da grad Novi Sad bude domaćin Konvencije te asocijacije 2010. godine.

Izvor: B92, Beta

Default images

Kongres se održava od 16. do 19. aprila, uz učešće 226 delegata iz 48 nacionalnih atletskih saveza. Konvencija EAA je skup svih atletskih federacija Evrope, najvećih sponzora u tom sportu, ali i predstavnika Svetske atletske federacije (IAAF). Skup se, tradicionalno, održava svake godine tokom trećeg vikenda u oktobru mesecu.

Kandidaturu za organizaciju tog izuzetno značajnog skupa su, u decembru prošle godine, zajedno podneli Atletski savez Srbije, grad Novi Sad i AK Vojvodina, a njena prezentacija u Lozani ostavila je snažan utisak na delegate Kongresa EAA.

"Odluka Kongresa EAA je, istovremeno, potvrda ugleda našeg Saveza u najvišim evropskim atlestskim krugovima i podrška pripremama Novog Sada za organizaciju Evropskog juniorskog prvenstva 2009. godine (EJP 2009.) koje će u tom gradu biti održano od 23. do 26. jula", ocenio je Slobodan Branković, generalni sekretar srpske atletske federacije.

Direktor EP za juniore koje će se održati ove godine u Novom Sadu, Stevan Zorić ocenio je da je organizacija Kongresa EAA velika čast za Srbiju.

"Zaista smo presrećni, jer je ovo čast koja može da se meri sa dobijanjem organizacije EJP 2009. U Novom Sadu će se okupiti ne samo evropska, nego i svetska atletska elita, što je za nas kao domaćine svakako velika obaveza", zaključio je Zorić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Palo 600 ratnih aviona: Rusi se oglasili

Ruske trupe uništile su 600 ukrajinskih ratnih aviona i 1.300 višecevnih raketnih bacača od početka Specijalne vojne operacije u Ukrajini, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.

20:30

16.5.2024.

1 d

Podeli: