Vesti

1

Mandat prekršajnim sudijima ističe 31. decembra ove godine

Autor: DjO

Izvor: Danas

Mandat prekršajnim sudijima ističe 31. decembra ove godine

Zoran Pašalić, predsednik Višeg prekršajnog suda i Udruženja sudija prekršajnih sudova, kazao je Danas da je o ovom problemu već razgovarano sa predstavnicima Ministarstva pravde. On je istakao da će ovaj problem biti rešen izmenama Zakona o sudijama.

"Kada je donesen Zakon o sudijama, u njemu nisu bili naznačeni kriterijumi po kojima se vrednuje rad sudija za prekršaje, pa će to biti ispravljeno izmenama i dopunama", ukazuje Pašalić.

Na pitanje da li misli da će trenutna situacija biti rešena do kraja godine, naš sagovornik ističe da hoće, jer i „Ministarstvo pravde shvata ozbiljnost situacije i značaj prekršajnih sudova“.
 

Komentari (1)

POŠALJI KOMENTAR

vera

Predsednik Viseg prekrsajnog suda se nije izborio za neizabrane sudije za prekrsaje.Kako je moguce da ce prekrsajne sudije koje su izabrane na 3 god biti prevedene na stalnu funkciju bez ocene rada i drugih kriterijuma.Zarnije dovoljno sto su bez kriterijuma i merila izabrani.Dakle svima je pravda zadovoljena osim,,nesretnim,,neizabranim sudijama za prekrsaje o kojima se i dalje gromoglasno cuti.A oni cekaju i veruju u pravnu drzavu. Jer i oni su jedna od, stetnih posledica reforme, a nadlezni rekose da ce otkloniti SVE stetne posledice.Rekose....Ostaje da se vidi da li ce biti, rekose pa porekose,.